Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Seniorendagen

Drie keer heeft de Werkgroep VonderXL, samen met het Summa College, in het kader van de Nationale Week voor Ouderen, een seniorendag georganiseerd: op vrijdag 2 oktober 2015 (onder het motto: “Je bent oud en je wilt wat”) , op vrijdag 6 oktober 2017 (motto: “Gezond ouder worden”) en op vrijdag 4 oktober 2019 (motto: “Vrolijk ouder worden”). Telkens met een gevariëerd programma van workshops (zoals yoga, tai chi, zumba, creatief denken) en entertainment.

Klik voor meer informatie op Verslag Seniorendag 2015 en op Aankondiging Seniorendag 2019

Seniorendagen waren landelijk, tot voor enkele jaren geleden, een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. Op deze zgn. Nationale Ouderendag werden door het Nationaal Ouderenfonds duizenden wensen van ouderen vervuld, samen met locale comités en vrijwilligers.

Bedoeling van de Werkgroep VonderXL was om het evenement in het Vonderkwartier om de twee jaar in oktober te organiseren. Echter, sinds 2019 vervult het Nationaal Ouderenfonds geen wensen van ouderen meer op Nationale Ouderendag. Bovendien was in 2021 de coronapandemie spelbreker.