Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Inschrijving Zonnepark Welschap start 1 mei

Zonnepark Welschap opent per 1 mei de inschrijving voor deelnemers, iets later dan verwacht. Ben je al geregistreerd als belangstellende? Dan krijg je een maand lang voorrang als je wilt gaan deelnemen.

Zonnepark Welschap heeft Greenchoice gekozen als samenwerkingspartner voor de ontwikkeling en exploitatie van het zonnepark. Iedereen die in de postcoderoos* woont kan deelnemen. Dat kan door een eenmalige inleg (je betaalt voor deelname met een aantal panelen) maar ook – voor het eerst in Nederland! – zonder inleg vooraf.

Teruggave energiebelasting

Het voordeel voor deelnemers met inleg is de teruggave van energiebelasting over de opbrengst van ‘hun’ panelen. De inleg per paneel wordt € 265 en de opbrengst is ca. 235 kWh per paneel per jaar. Energiebelasting plus btw zijn momenteel 12,65 cent per kWh. De jaarlijkse teruggave is dan 235*12,65 cent = € 29,73 per paneel. Deelnemers zonder inleg krijgen hetzelfde voordeel, maar hierop worden de deelnamekosten (rente, afschrijving) in mindering gebracht. Er blijft dan 3 cent voordeel per kWh over. Je krijgt deze teruggave alleen over het aantal kWh dat je volgens je energienota hebt verbruikt. De teruggaveregeling geldt voor 15 jaar.

 

Voorrang
Degenen die zich uiterlijk op zondag 15 april 2018 hebben opgeven als belangstellende, krijgen als eersten bericht hoe ze zich definitief in kunnen schrijven. Ze krijgen een maand lang voorrang. ​Aanmelden als belangstellende (vrijblijvend) doe je via de website 040energie.nl/welschap. Hier zie je ook welke po stcodegebieden meedoen. Woon je ergens anders? Dan kun je helaas niet deelnemen.
Op 1 mei 2018 start de officiële inschrijving. Informatie hierover volgt nog.

Het bestuur van Coöperatie Zonnepark Welschap is blij met de grote belangstelling – tot nu toe ruim 2.600 aanmeldingen waarvan ca. 1700 uit Eindhoven – én met dit aantrekkelijke en breed toegankelijke aanbod. Zo kun je op voordelige wijze bijdragen aan een duurzame wereld!

Informatie-avonden

In mei staan er in Eindhoven diverse informatie-avonden gepland voor de mensen die zich (uiterlijk 15 april) hebben aangemeld als belangstellende. Ook in onze wijk 2 avonden gepland: 17 en 22 mei in het Summa College. Als belangstellende krijg je hierover nog nader bericht.

*Meer weten over hoe het werkt of aanmelden als belangstellende? Kijk op 040energie.nl/welschap.