Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Verhalen uit het Vonderkwartier

Een nachtclub in het Vonderkwartier? Jazeker, het is al even geleden maar een tijd lang zat er een nachtclub aan de Lodewijk Napoleonlaan (tegenover De Ambassadeur), zo is ons verteld. Sterk verhaal? Zegt u het maar.

Andere “sterke” verhalen die ons ter ore kwamen:

  • In de loods (tussen Lodewijk Napoleonplein, Sophia van Wurtemberglaan en Amalia van Anhaltstraat) lag een tijd lang een boot die nog over de Nijl was gevaren, compleet met kogelgaten.
  • In diezelfde loods zat een tijdje een groothandel in condooms.
  • Op het Eliasterrein werd, toen het nog niet bebouwd was, wel eens geracet met auto’s en motoren op zaterdagavond – niet altijd met goede afloop, overigens.
  • In een veel verder verleden lijkt datzelfde terrein een strijdtoneel geweest: kinderen groeven hier onder andere munitiekistjes en een geweerkolf op.

    de Tijgerkat
    Het aantal horecabedrijven was vroeger in Eindhoven nog groter dan tegenwoordig. De Tijgerkat was zo’n café. Het stond aan het Strijpse Pad in de buurt van het Lodewijk Napoleonplein. In de jaren twintig woonde de stoelenmatter Th. van Esch met zijn gezin in het gebouwtje. Het pand werd in de jaren dertig gesloopt. Links op de achtergrond is nog juist het gebouw van melkinrichting Sint Petrus aan de Willemstraat te zien.

Kent u ook van zulke verhalen? Of kunt u bovenstaande herinneringen aanvullen of juist weerleggen? Laat het ons dan weten via verhalen@vonderkwartier.nl.