Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret mei 2019

In deze editie van het Vonderportret leren we Jolijn kennen. Deze 12-jarige scholiere voelt zich helemaal thuis in de wijk en is zelfs regelmatig te vinden bij verschillende buren op de bank.

Wie ben je?

Jolijn woont al haar hele leven in de Sophia van Wurtemberglaan. Ze vind het Vonderkwartier een hele leuke plek om op te groeien, samen met haar ouders en  twee broertjes Willem (10 jaar) en Joris (9 jaar). “De wijkvereniging organiseert veel leuke activiteiten en op het plein, mijn favoriete plekje van de buurt, spreek ik veel met vrienden af.”

Wat doe je?

Jolijn is gek op dieren. Thuis hebben ze twee kittens en een paar vissen (aantal varieert o.b.v. de eetlust van de katten). Verder houdt ze erg van  lezen, (vegetarisch) koken en bordspelletjes spelen. Hier is ze nogal even mee bezig, want ze hebben thuis wel meer dan 200 (!) spelletjes. Een andere grote hobby is klimmen. Dit doet ze bij klimcentrum Neoliet, vlak bij de Tongelreep. Samen met vriendin Nienke, die ook in de wijk woont, fietst ze iedere zaterdag naar deze sporthal om samen met een groep klimmers de muur te bestijgen.

Doordeweeks gaat Jolijn naar de 1e klas van de havo op het Van Maerlantlyceum. Wat ze gaat doen als ze haar diploma heeft, weet ze nog niet. Ze twijfelt tussen twee heel uiteenlopende dingen: de theateropleiding of kinderpsychologie. Acteren heeft ze altijd al leuk gevonden (de hoofdrol bij de schoolmusical van dit jaar is al veroverd), maar ze zou ook graag van haar zorgzame eigenschappen gebruikmaken. Ze vindt het heel fijn om vrienden een luisterend oor te kunnen bieden en zelfs om soms advies te kunnen geven.

Waar kan de wijk je van kennen?

Doordat Jolijn veel oppast op kinderen in de wijk, is ze voor veel buurtgenoten een vertrouwd gezicht. Meer oppasadresjes zijn altijd welkom. Het is fijn om iets bij te verdienen, maar ze vindt het vooral gewoon heel leuk om met kinderen om te gaan. Ook andere wijkbewoners zullen haar vrolijke snoet herkennen. Ze heeft op basisschool de Troubadour gezeten en is veel op het plein te vinden. Als ze wat ouder is wil Jolijn zich graag als vrijwilliger bij de wijkvereniging aansluiten. Ze vindt het top dat onze buurt uit zoveel verschillende mensen bestaat, maar toch erg hecht is. “Ondanks alle verschillende leeftijden, afkomsten en gezinssamenstellingen gaat iedereen leuk met elkaar om. En door de centrale ligging van de wijk mag ik al veel zelfstandig op pad. Je zult mij hier voorlopig dus nog wel zien.”