Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret juni 2019

Benieuwd naar de eigenaar van het opvallendste voertuig uit onze wijk? Lees dan verder…

Wie ben je?

De 57-jarige Peter is een geboren Eindhovenaar. Hij groeide op in het centrum waar zijn ouders een restaurant hadden. De horeca beviel hem goed en daarom is hij naar de hotelschool gegaan. Met zijn diploma op zak heeft hij 6 jaar in hotels in het buitenland gewerkt. Zo heeft hij herinneringen uit België, Duitsland en Luxemburg. In 1990 is Peter teruggekomen naar Nederland om verder te leven als Vonderbewoner. Samen met zijn vriendin Marielouise en dochter Liza (8) woont hij nu 28 jaar aan het Lodewijk Napoleonplein.

Wat doe je?

Peter werkt niet vanaf kantoor, niet vanuit huis, maar in zijn bus. Hij werkt namelijk in een van de nieuwste horecatrends: zijn foodtruck. De BroodjesBus staat doordeweeks in het centrum van Eindhoven en regelmatig bij bedrijven, familiefeesten, festivals of andere evenementen. Meestal staat Peter alleen in de bus waar hij zowel koude als warme broodjes bereidt én verkoopt. De bus is nu uitgebreid met een grill-aanhanger waarmee hij nog extra etenswaren kan bereiden. Peter heeft het ieder jaar drukker en de bus is nu al vier jaar op rij verkozen tot de beste foodtruck van Eindhoven (https://debroodjesbus.nl/).

Naast zijn werk met de BroodjesBus houdt Peter maar weinig tijd over voor andere dingen. Toch is hij lid van het Sint-Catherinagilde Eindhoven stad. Hiermee probeert hij mensen te helpen die het moeilijk hebben en de cultuurhistorie  van Eindhoven in stand te houden. Voor zijn andere hobby, zeilen, hoopt hij na zijn pensioen weer meer tijd te hebben. Net als kampeervakanties met het gezin in de caravan, waarmee ze deze zomer ook al op pad gaan.

Waar kan de wijk je van kennen?

De BroodjesBus zal door alle Vonderbewoners wel herkend worden. Niet alleen op straat of in de loods, maar hij staat ook bij diverse evenementen op het Lodewijk Napoleonplein. Dat plein is Peters favoriete stukje van het Vonderkwartier. Het is zijn uitzicht vanuit huis, hij kan er fijn spelen met Liza en er zijn vaak leuke activiteiten. Peter is gewoon erg tevreden in de wijk. We zullen de BroodjesBus voorlopig dus niet hoeven missen.