Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Voorzittersportret 2.0

In november leren we de nieuwe voorzitter van onze wijkvereniging kennen. Oscar Vinck woont, net als zijn voorganger, in de Sophia van Wurtemberglaan. Wie is Oscar en hoe verwacht hij zijn nieuwe functie in te gaan vullen? Lees verder…

Wie ben je?

Oscar is opgegroeid in Heeze maar woont nu al ruim 20 jaar in Eindhoven. Samen met zijn vrouw Tineke heeft hij midden in de binnenstad gewoond. Dit was een levendige plek, maar driehoog zonder lift was niet altijd even comfortabel. Toen er een kleine op komst was, gingen ze op zoek naar meer ruimte. Door Oscars ervaring als student in het Vonderkwartier kwamen ze in de wijk terecht. Iets minder centraal dan hun vorige adres, maar wat hem betreft is dit pas echt het hart van Eindhoven. Ondertussen is de extra ruimte in huis al opgevuld door Madelief (9 jaar) en Pia (6 jaar).

Wat doe je?

In een gebouw van Piet Hein Eek op Strijp-R heeft Oscar zijn eigen fotostudio. Samen met zakenpartner Jeroen houdt hij zich dagelijks bezig met product- en portretfotografie. Dit zullen zijn oude studiegenoten niet geloven, want hij volgde de opleiding informatica. Na zijn afstuderen is hij meteen als zelfstandige aan de slag gegaan en werkte vaak meer dan 40 uur per week. Dit beviel niet slecht, maar wegens gezondheidsomstandigheden moest hij stoppen. Het werd tijd voor een carrièreswitch en Oscar ging bij zichzelf te rade wat hij graag zou willen doen. In die periode ontmoette hij de fotograaf Jeroen en zijn ze samen de studio begonnen. Jeroen kon Oscar veel leren over fotografie en Oscar kon Jeroen op weg helpen als ondernemer. Een perfecte match waar ze nu dagelijks plezier van hebben. Werk dat geen energie kost, maar juist energie oplevert!

Oscar is naast zijn fotografie, ook veel bezig met andere zaken. Zo is hij bestuurslid van een glasvezelstichting en een medische start-up. En, iets heel anders, maar voor hem net zo belangrijk: voorlezen op de basisschool. Die kinderen bezorgen namelijk, net als zijn eigen meisjes, een lach op zijn gezicht. Al dat vrijwilligerswerk geeft Oscar veel voldoening, maar er is meer!

Waar kan de wijk je van kennen?

Oscar vindt de hechtheid van onze wijk echt heel bijzonder. We zijn wat hem betreft een dorp ín een stad. Zelf was hij de afgelopen jaren actief bij de werkgroepen ‘Energie’ en ‘Veiligheid’. Hiervoor zoeken we nu vervangers, want Oscar heeft sinds kort het voorzitterschap van de wijkvereniging op zich genomen.

Als voorzitter zal hij zich ervoor inzetten dat de cohesie in onze wijk sterk blijft. Hij kijkt ernaar uit meer mensen te leren kennen en talenten te ontdekken die iets voor onze buurt kunnen betekenen. Verder wil hij bewoners de ruimte geven hun plannen uit te voeren. Hij helpt daar graag bij. Je hoeft geen lid van het bestuur of een werkgroep te worden, ideeën zijn altijd welkom. Mail gerust naar voorzitter@vonderkwartier.nl

Oscar kijkt positief vooruit naar zijn jaren als voorzitter want één ding is zeker: we mogen trots zijn op onze wijk!