Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret september 2019

Onze wijkbewoner Barry, schrijft en fietst voor het goede doel. Zo fietste hij afgelopen weekend bijvoorbeeld een berg op in Zuid-Frankrijk. Benieuwd waarom hij dit deed? Lees dan verder

Wie ben je?

Barry de Waal, 43 jaar, is opgegroeid in Zeeuws Vlaanderen. Tijdens zijn studie Letteren aan de Universiteit van Tilburg heeft hij zijn vrouw, Monique, leren kennen. Deze geboren en getogen Eindhovense studeerde psychologie en heeft hem proberen over te halen naar de Lichtstad te komen. Dit begon moeilijk, door Barry’s afkeer van de stad. Zodra ze echter in het Vonderkwartier kwamen, veranderde dit. Monique hoefde geen psychologische trucjes te gebruiken, nee Barry was zelf erg enthousiast geworden. Ze leven nu dan ook al 17 jaar samen in onze wijk. Samen met Bram (15) en Sara (12) wonen ze in de Maria Stuartstraat. Deze zoon en dochter zijn hier geboren en vinden het ook de leukste plek van Eindhoven.  

Wat doe je?

Barry schrijft veel, al vanaf de basisschool.  Hij werkt nu 3 jaar bij Greenhouse in de Admirant. Als copydirector geeft hij leiding aan alle copywriters van het bedrijf. Ze maken campagnes voor grote organisaties (automerken, Snickers, loterijen, etc.). Voor de Hartstichting heeft Barry tekst geschreven. Deze slogan komt overeen met hoe hij zelf in het leven staat: “Luister naar je hart, dat klopt altijd.”

Fietsen is zijn grootste hobby. Zo’n zes jaar geleden is hij met vijf andere bewoners van de Maria Stuartstraat een fietsgroep begonnen: ‘Tour de Maria’. In persoonlijke fietspakken gaan ze iedere woensdagavond en zondagochtend op pad. Het Fietzlab en ’t Vonderke zijn hun sponsors. De kilometers op de racefiets of mountainbike worden dan ook vaak afgesloten met een kopje koffie of pilsje op het plein. Ondertussen zijn er ook fietsers uit andere straten bij ‘Tour de Maria’ aangesloten. De fietsgroep is gegroeid naar al 15 mensen. Voor nog meer rijwieltalenten staan ze altijd open.

Waar kan de wijk je van kennen?

Barry fietst niet alleen in Brabant, nee hij heeft vorige week ook in Zuid-Frankrijk een tocht gereden. Met Cycle4dreams heeft hij geld ingezameld door ‘Col du Galibier’ te beklimmen. Dit geld wordt gebruikt om kinderen met een trauma hun droomdag te laten beleven. Deze actie past hem precies, want ‘dreams come true’ (liedje van The Killers) is Barry’s favoriet. Benieuwd hoe hij het ervan af heeft gebracht? Wellicht dat deze copydirector dat zelf nog op papier/online gaat zetten.