Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret maart 2020

Pieter-Jelle (voor velen bekend als PJ) is de eigenaar van het Fietzlab. In het Vonderportret van maart lees je wie PJ is en hoe dat lab is ontstaan. Lees verder 

Wie ben je?

Het leven van PJ (48 jaar) begon in Eersel. Hij hield erg van techniek, dus is na de middelbare school als automonteur aan de slag gegaan. 13 jaar lang heeft hij in verschillende garages in Eersel, Valkenswaard en Bladel gewerkt. Op zijn 20e had hij genoeg van dat werk en van Eersel; veel te klein.  

Ondertussen heeft zijn leven al heel wat draaien gekend. Om te beginnen is hij in Eindhoven gaan wonen en werken. Daarna is hij samen met zijn vader een eigen bedrijf begonnen; een webshop met installatie van beveiligingsapparatuur. Tussendoor heeft hij ook een periode in het buitenland gewoond. Uiteindelijk is hij teruggekomen naar de lichtstad waar hij in 2008 zijn vrouw Patricia heeft ontmoet. Ze hebben twee jaar samengewoond in Meerhoven en zijn daarna naar onze wijk gekomen. Daar kreeg het leven van PJ weer een grote draai.  

Wat doe je?

PJ is echt dol op fietsen. Mountainbiken, wielrennen, of gravelfietsen, hij doet het allemaal. Vaak alleen, maar ook samen met vrienden rijdt hij diverse tochten. Op advies van Patricia is hij daarom iets met deze passie gaan doen en heeft hij er zijn werk van gemaakt. In de garage is PJ het Fietzlab gestart. Hij verkoopt, repareert én ontwerpt fietsen. Het liep meteen als een raket, dus heeft hij het beveiligingsbureau verkocht. Hij merkt een groot verschil tussen de klanten van deze ondernemingen. Een alarm laten installeren is vaak het gevolg van iets vervelends. In het Fietzlab komen mensen meestal met een grote glimlach naar binnen. De zaak draait nog steeds heel goed. PJ hoopt dat dit ook in de toekomst zo blijft, want hij heeft zijn draai hier helemaal gevonden.    

Door de flexibele openingstijden van het Fietzlab, houdt PJ veel tijd over om zelf op de fiets te stappen. Daarnaast gebruikt hij deze vrijheid om samen met Patricia op reis te gaan. Vaak boeken ze voor de eerste dagen een hotel en daarna zien ze wel waar het schip strandt. Ze hebben al diverse landen bezocht, maar nog steeds een lange wensenlijst.  

Waar kan de wijk je van kennen?

PJ kent veel buurtgenoten door het Fietzlab. Ze komen voor een reparatie of gewoon voor een babbeltje. De meeste klanten van het Fietzlab komen ook uit deze wijk. Volgens PJ is dat zo omdat er hier aardig wat mensen op de fiets naar hun werk gaan en we best een sportieve wijk hebben. Toch is er ook als je zelf niet zo sportief bent, een kans dat je PJ herkent. Hij drinkt namelijk regelmatig een biertje in ’t Vonderke. Gezellig met vrienden, of als bonus na een flinke fietstocht.