Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret juli 2022

De afgelopen paar jaar volgden we met veel belangstelling de bouw van een nieuw stuk Vonderkwartier. Inmiddels hebben tientallen nieuwe wijkgenoten de verhuisdozen klaarstaan, wachtend op het moment dat het stucwerk voldoende gedroogd is. De primeur is aan Marloes en Daan; zij nemen deze week als allereersten hun intrek in een woning van ‘De Lodewijk’.

Wie zijn jullie?

Het is zondag eind van de middag als Marloes van Gemert (34) en Daan van der Meulen (36) nog even binnenwippen op hun nieuwe adres om de net geplaatste keuken te bekijken. Ze wonen nu nog in Amsterdam en hebben daardoor niet eerder de gelegenheid gehad om het resultaat te bewonderen. Verheugd trekken ze alle lades en kasten open. In gedachten zoeken ze al recepten uit om hier te bereiden. “We houden erg van koken”, licht Daan toe, “in ons huidige keukentje is dat soms toch wat behelpen.” Klagen doen ze overigens niet. Ze wonen met veel plezier in de hoofdstad, waar ze elkaar ook hebben ontmoet.

Hoewel zij beiden in Maastricht gezondheidswetenschappen studeerden, kwamen ze elkaar pas in de hoofdstad tegen op een feestje van wederzijdse vrienden. De afgelopen jaren wonen ze samen in een fijn appartement aan de Prins Hendrikkade. “We wilden graag een huis kopen. Liefst met een tuin erbij, maar dat bleek in Amsterdam onbegonnen werk”, vertelt Marloes. Daarom werd het zoekgebied uitgebreid. Utrecht en Den Bosch waren opties, maar de keuze viel op Eindhoven, de bakermat van Daan. Marloes groeide op in Vorstenbosch. Daardoor betekent de verhuizing naar Eindhoven voor hen ook dichterbij familie en een deel van hun vrienden wonen.

 

Wat doen jullie?

Allebei werken ze in de IT: Daan voor Nationale Nederlanden en Marloes voor Beter Healthcare, waar ze voornamelijk projecten in ziekenhuizen draait. Sinds corona betekent dat voor hen nog steeds veel thuiswerken. “Ik zal een paar dagen per week naar kantoor gaan in Den Haag”, zegt Daan. Marloes verwacht dat ze vanaf nu meer projecten in het zuiden krijgt. “Dat moeten we allemaal nog gaan uitvinden”, zegt Marloes.

Ze verheugen zich op hetgeen Eindhoven te bieden heeft. “Ik ben benieuwd naar de horeca; goede restaurants… fijne terrassen…”, zegt Daan. Het Vonderke hebben ze al ontdekt, evenals veel andere nieuwe buren. “Ik verwacht ook meer van ‘het Brabantse’ te voelen hier”, zegt Marloes. “Zoete inval door vrienden, meer contact met je buren en mensen in de wijk bijvoorbeeld.” “En wedstrijden van PSV”, vult Daan aan. “Ik heb een seizoenskaart en ik kan vanaf nu te voet!”

 

Waar kan de buurt jullie van kennen?

“Aan het enige lampje dat brandt in de nieuwbouw de komende tijd”, grapt Marloes. Daan: “Of binnenkort op een bankje in het zand van wat ooit onze voortuin gaat worden. Kop koffie in de ochtendzon, heerlijk!”