Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret januari 2021

In het eerste Vonderportret van 2021 ontmoeten we Rob de Boer, de vrolijke levensgenieter met groene vingers.

Wie ben je?

Geboren Eindhovenaar Rob de Boer (50) woont met zijn vrouw Wendy, zijn dochters Lilly en Jette en zijn trouwe hond Ciska aan de Prinsenhof. Zijn meiden van 8 en 5 jaar oud zijn zijn grote trots! Hij kwam 9 jaar geleden in de wijk wonen. Het huis was verzakt en er moest heel wat aan gebeuren, maar hij had er alle vertrouwen in en daar heeft hij nog geen seconde spijt van gehad!

Rob houdt van gezelligheid: uit eten, naar de kroeg, lekker thuis koken. Van dat koken kunnen de buren meegenieten. Zijn appeltaart schijnt de lekkerste ter wereld te zijn, dus hij maakt er elke week één en brengt de buren ook een stuk. Ook als hij zijn overheerlijke stoofschotel gemaakt heeft, gaat er altijd een schaal naar de buren. Gezelligheid met de buren vind hij belangrijk, dus zette hij samen met een buurvrouw het grootste luchtkasteel ooit op het grasveld tijdens Burendag. Genieten!

Wat doe je?

In coronacrisis is Rob zijn baan kwijtgeraakt. Hij was key accountmanager schoenen, de detailhandel had het niet gemakkelijk en corona was de druppel. Rob vond nieuw werk, vanaf februari gaat hij aan de slag bij Refill Coffee, als accountmanager (dus, je weet nu waar je zijn moet als de koffie op jouw kantoor lekkerder kan!). Het is een klein bedrijfje met leuke mensen, dus dat past helemaal bij Rob.

Rob’s hobby is zijn aquarium met prachtig gekleurde discusvissen uit het Amazone gebied. Rob is een natuurmens, dus ook zijn tuin krijgt veel aandacht. Hij tuiniert bij- en vlindervriendelijk, bijna het hele jaar door staat zijn tuin in bloei. In zijn bijenhotel zitten al wat larven die zich in het voorjaar tegoed kunnen doen aan de bloemen in de tuin. In zijn tuin, met bloeiers in prachtige kleurencombinaties en gezellige hoekjes, kijk je je ogen uit. En binnenkort start hij met een cursus hondentraining: “Eens kijken hoe ik de natuurlijke klik die ik met honden heb, nog wat uit kan bouwen”.

Naast alle bezigheden vindt Rob ook nog tijd voor vrijwilligerswerk op hockeyclub. Hij traint en coacht de teams van zijn dochters: “Ik zie het als quality time met de meiden”. Rob is een coach bij wie, hoe kan het ook anders, plezier in het spel voorop staat.

Waar kan de buurt je van kennen?

De meeste mensen zullen hem kennen van zijn wandelingen met zijn hond Ciska. Ciska is, net als haar baasje, een allemansvriend. Rob maakt altijd graag een praatje, Ciska wordt graag geaaid. Rob helpt ook regelmatig mensen in de buurt, bijvoorbeeld met het snoeien van een heg.

Want Rob heeft supergroene vingers! Hij is betrokken bij de werkgroep KOR (Kwaliteit Openbare Ruimte) van de wijk en heeft een duidelijk beeld van hoe onze wijk nog groener kan. Zo zijn er in het Genderpark nog veel dode bomen en staan de grasvelden onder water, dat moet natuurlijk verhopen worden. Het zou mooi zijn als er een fitnesstrimbaan in het park komt, zodat nog meer mensen hun weg weten te vinden naar het park. Daarnaast kan meer beplanting langs de waterkant ervoor zorgen dat de ijsvogels terugkomen naar het park. Voor de renovatie hadden zij daar hun vaste stek, helaas zijn ze gevlogen en niet meer teruggekomen.

Maar het park alleen is niet genoeg, met de werkgroep KOR wil Rob de hele wijk vergroenen. Betonnen paaltjes eruit, groene barrière erin, zoals dat op het Lodewijk Napoleonplein al gebeurd is. Ook inspireert Rob graag andere wijkbewoners om zelf groenere keuzes te maken. Zo konden straten op Burendag vogelhuisjes krijgen om in de straat op te hangen. Fietssluizen op kritieke plekken in de wijk zijn ook een wens van Rob. Mensen fietsen vaak hard op de stoep, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. Een fietssluis zorgt dat de fietser afstapt voor hij verder fietst.

Veel mensen kennen Rob ook nog uit de stad, waar hij in verschillende kroegen en winkels heeft gewerkt. Kwam je in de Repelsteel of Sands, dan kwam je hem tegen achter de bar en als dj. Al winkelend bij Van den Biggelaar en Hop on down kon je hem ook tegen het lijf lopen. Nu dus vooral in de wijk, vergeet Ciska niet te aaien als je ze tegenkomt!