Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret: januari 2019

In deze eerste editie maken we kennis met Dorien, die door haar inzet samen met haar dochter onze wijk erg geliefd heeft gemaakt bij De Voedselbank. 

Wie ben je?

Dorien (37) woont samen met Erwin (43) en hun drie dochters Roos (8 jaar), Lente (4 jaar) en Saar (1jaar) in de Anna van Engelandstraat. Dorien en Erwin zijn beide opgegroeid in Limburg en hebben elkaar in Weert leren kennen toen ze werkzaam waren bij de ING. Al snel gingen ze samenwonen in Eindhoven. De ING hebben ze ondertussen verlaten, maar uit Eindhoven (lees: het Vonderkwartier) zullen ze niet snel meer vertrekken.

Van Limburg naar Eindhoven is natuurlijk een stukje rijden, maar voor Dorien stelt dat niets voor. Ze houdt erg van reizen en heeft al een bezoekje gebracht aan Zuid-Afrika, Costa Rica, Australië, Marokko en ga zo maar door. Hoewel ze nog veel landen op haar verlanglijstje heeft staan, blijft ze door de gezinsuitbreiding toch iets dichter bij huis. Op nummer 1 staat nu Frankrijk en daar probeert ze dan ook bijzondere, minder toeristische plekken te ontdekken.


Wat doe je?

Dorien is als zzp’er aangesloten bij het collectief ‘Feedback Training & Consulting’. Ze geeft onder andere leiderschapstrainingen bij verschillende organisaties (McDonalds, Bijenkorf, ING, etc.). Dit gebeurt veel in de Randstad dus om 6.00 uur zit ze al in de auto en vaak komt ze pas rond 19.00 uur weer thuis. Daar staat tegenover dat Dorien het fantastisch vindt om bij zo veel bedrijven een kijkje achter de schermen te mogen nemen.

Met een drukke baan, drie levendige dochters en groot huis in het Vonderkwartier houdt Dorien niet veel tijd meer over voor hobby’s. Toch probeert ze nog regelmatig te sporten, te borrelen met vriendinnen en ook vrijwilligerswerk te doen. Ze is namelijk supertevreden met haar eigen leven, maar is zich er ook bewust van dat lang niet iedereen zo gelukkig is. Ze zet zich daarom op verschillende manieren in voor een ander en hoopt dit in de toekomst, als alle kinderen op school zitten, nog vaker te kunnen doen.

Waar kan de wijk je van kennen?

Dorien en de rest van het gezin nemen graag deel aan de verschillende activiteiten van de wijkvereniging en zijn dan ook regelmatig te zien op hun favoriete stukje Vonderkwartier: het Lodewijk Napoleonplein.

Veel Vonderbewoners hebben daarnaast afgelopen november een bezoekje gebracht aan Dorien en haar dochter Roos in het kader van een spontane inzamelingsactie voor de Voedselbank Eindhoven. Dorien had een mooie flyer gemaakt en deze heeft Roos met een vriendinnetje rondgebracht in de wijk. Dit werd een daverend succes. Vele Vonderbewoners kwamen naar de Anna van Engelandstraat met houdbaar voedsel en/of verzorgingsproducten en dit hebben Dorien en Roos vervolgens (zonder stiekem een snoepje of flesje parfum te veroveren) netjes gesorteerd. Het plan was om dit allemaal zelf weg te brengen, maar vanwege de enorme opbrengst is de Voedselbank de meer dan 20 (!) kratten die Dorien en Roos dankzij de buurt verzameld hadden per bus op komen halen. Trots op het resultaat en vol met alweer nieuwe ideeën voor vrijwilligersacties gaan ze een mooi 2019 tegemoet op wat hun betreft de mooiste plek van Eindhoven: het Vonderkwartier.