Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vonderportret februari 2020

Lesgeven als vrijwillige taalcoach, het hoofd leegmaken in de yogastudio en donderdagavond bootcamp in het Genderpark; Dorine Verhoeven doet het iedere week. Benieuwd wie deze buurtgenote is, of zie jij een training in het park ook wel zitten? Lees verder 

Wie ben je?

Dorine is opgegroeid in een destijds nieuwe wijk in Nuenen. Er woonden veel kinderen dus buitenspelen stond centraal. Op haar 18e verhuisde ze naar Nijmegen voor haar studie Gezondheidswetenschappen aan de universiteit. In die periode leerde ze Menno kennen. Menno kwam uit Zuid-Limburg, maar is in Eindhoven gaan studeren en later werken. Na haar studie ging Dorine bij hem in het appartement wonen. Ze kon haar draai daar niet vinden, dus zocht ze snel werk en gingen ze samen op zoek naar een koophuis. Ze wilden graag een oud huis in een leuke wijk. Toen ze via-via in het Vonderkwartier terecht kwamen, was het raak! Hier kon Dorine haar draai heel snel vinden. Ondertussen wonen ze hier ruim 20 jaar, inmiddels samen met hun dochters, Janna (15) en Lieke (13). En natuurlijk Rosie en Trippel, de konijnen in de tuin. Dorine is graag buiten. Thuis tuinieren, sporten of wandelen in de Alpen, allemaal heerlijk! Eigenlijk zou ze graag dichtbij een bos wonen, maar dan moet de hele wijk wel mee.  

Wat doe je?

Net toen Dorine hier woonde is ze hbo Verpleegkunde gaan studeren. Dit was eigenlijk als kind haar grote droom en mede dankzij Menno heeft ze de stap gezet en haar studie in drie jaar afgerond. Daarna is ze bij het consultatiebureau in Geldrop gaan werken en later was ze actief als oproepkracht voor ZuidZorg in de regio Eindhoven. Het was, in combinatie met de zorg voor het gezin, een drukke periode met maar weinig tijd voor ontspanning. Er volgde een burn-out.  

Momenteel probeert Dorine heel bewust ontspanning op te zoeken. Door yoga, pianoles, wandelingen in de wijk en het park, wordt het rustiger in haar hoofd. Hierdoor houdt ze energie over voor bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Ze geeft wekelijks taalles aan een groep deelnemers van Meedoen in de Wijken. Mensen met verschillende nationaliteiten die nu in Eindhoven wonen en graag (beter) Nederlands willen leren. Het is volgens Dorine heel dankbaar werk en het leert je relativeren. Het kost maar een paar uurtjes per week, maar geeft erg veel voldoening.  

Waar kan de wijk je van kennen?

De saamhorigheid is wat Dorine betreft het grootste pluspunt van onze wijk. Gezellige activiteiten, maar ook met tien buren het hele huis voordelig kunnen isoleren met behulp van de energiewerkgroep. Daarnaast is ze één van de vertrouwde gezichten bij de bootcamptraining in het park. Met een groep van gemiddeld zes tot tien personen verzamelen ze op donderdagavond om 20u bij het apostolische kerkje vooraan het park. Ze doen conditie- én krachttraining, dus een total body workout. De groepssamenstelling is heel wisselend; geslacht, leeftijd en niveau maken niets uit. Wil jij ook je lichaam versterken? Kom dan op donderdagavond gewoon eens meedoen. Er is voor iedereen een gratis proefles en het is vooral heel gezellig!