In deze editie van ‘het Vonderportret’ leren we Nicole kennen. Ze vertelt over haar werk- en privéleven, maar ook over wat ze doet voor het Vonderkwartier.
— door een fout ontbrak de link in de Vondermail, daarom hierbij alsnog een link naar dit Vonderportret! —
Wie ben je?
In een mooi huis aan de Hendrik Casimirstraat woont de 39e jarige Nicole samen met haar man Dion en kinderen Naomi (8), Tirza (6) en David (3). Nicole is opgegroeid in het oosten van Nederland (Twente/Haaksbergen), maar is in 1997 naar Eindhoven gekomen voor haar studie Biomedische Technologie aan de TU/e. Ze leerde het Vonderkwartier kennen toen ze er op kamers ging wonen aan de Mauritsstraat.
In 2009 waren Dion en zij op zoek naar een huis in Eindhoven, en stond het Vonderkwartier al snel bovenaan de wensenlijst. Nicole had al goede herinneringen aan de wijk, maar ze houdt ook erg van de jaren ’30 stijl van de huizen hier.
Wat doe je?
Nicole werkt als adviseur wetenschap en innovatie bij het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, en helpt artsen mee met het verbeteren van de zorg. Ze vindt het belangrijk om met haar werk mensen te helpen; haar capaciteiten in te zetten om de wereld te verbeteren. Dat doet ze op dit moment zeker. Ze is met een project bezig om mensen met kanker fysiek en mentaal fitter te maken, zodat ze sneller herstellen na hun behandeling. Haar doel is om ziekenhuiszorg te verbeteren en naast de behandeling van de tumor ook te kijken naar de behoefte van de mensen als geheel.
Naast haar werk doet Nicole nog allerlei andere dingen. Ze zingt in het popkoor Sway met ongeveer 25 mensen zowel oude als nieuwe popliedjes. Ook is ze voorzitter van de ouderraad van het kinderdagverblijf Korein én oprichtster van de werkgroep ‘Energie’ van onze wijk. Zo zijn ze de afgelopen 4 jaar actief bezig geweest met de Energy Battle, warmtefoto’s, spouwmuurisolatie, zonnepark Welschap en nu nog steeds met de zonnepanelen op eigen dak. De groep wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen energie besparen of opwekken, maar wel op een manier dat het er nog mooi uitziet in onze jaren ’30 wijk.
Waar kan de wijk je van kennen?
Nicole komt regelmatig met het gezin op het plein of in het park. Ze is ook bij veel activiteiten van de wijk aanwezig, omdat ze de saamhorigheid erg belangrijk vindt.
Zelf doet ze ook veel voor het Vonderkwartier. Niet alleen voor de werkgroep ‘Energie’, ze is ook 6 jaar penningmeester geweest in het bestuur en ze helpt met allerlei evenementen. Zo heeft ze ooit een mozaïekactiviteit georganiseerd en meegeholpen het project ‘Vonderbuur’ op te bouwen. Ze kwamen erachter dat eenzame mensen niet makkelijk om hulp vragen, omdat mensen liever hulp vragen aan bekenden. Daarom wil ze ervoor zorgen dat iedereen uit onze wijk mensen kent die in de buurt wonen. Ze ziet dat er meer Vonderburen zijn die dit belangrijk vinden: “Het is fantastisch hoeveel er in de wijk georganiseerd wordt. Bij ons in de straat begon het met een straatfeest, en nu kent iedereen elkaar en hebben we twee straatapps, één voor de veiligheid en één voor de gezelligheid.” Ze gaat graag nog van alles organiseren (zoals ‘Heel Vonderkwartier Bakt’), samen met andere buurtgenoten. “Het is super om zoveel mensen uit de wijk te hebben leren kennen, in het Vonderkwartier voel ik me thuis.”