Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Vergroening voormalig Vogelzangterrein

Het zal jullie niet zijn ontgaan: de meeste woningen en appartementen in het project ‘De Lodewijk’ zijn inmiddels bewoond! Een enkel pand in het complex aan de Lodewijk Napoleonlaan, de Willemstraat, de Albertina van Nassaustraat of de Prinses Mariannehof staat nog (of weer) te huur.
 
Voor wie er niet recent een kijkje heeft genomen, een update door onze KORrespondent Harry Janssen:
 
Ook de groenvoorzieningen zijn door de aannemer recent ter hand genomen. Bergen compost zijn verwerkt. De Lodewijk Napoleonlaan is bijna klaar. Er moet nog een plataan teruggeplaatst worden  en nog meer aanplant in de groenvoorziening.
 
In de Albertina van Nassaustraat gaat het grote werk in het nieuwe jaar plaatsvinden. Een totale herinrichting van de straat. Voor de nieuwe huizen is inmiddels een trottoir aangelegd met oude stenen. Dat ziet er alvast prachtig uit.
 
De “wadi’ in de prinses Mariannehof is inmiddels aangelegd. En er staat al water in. Nu de kikkers en de
salamanders nog in het voorjaar.
 
Ook het Philips de Schonepad is helemaal ‘open’ gemaakt en voorzien van 4 soorten groene bodembedekkers.
 
De groenvoorziening op de voormalige bouwplaats aan het burgemeester Vogelspad wordt nu onderhanden genomen. In het voorjaar kunnen we echt zien hoe het gaat worden. En dan moeten er natuurlijk wel nog een aantal bomen komen aan de Willemstraat. Zo ziet het er echt te kaal uit.