Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Van buurtbos naar buurtkunst?

De populieren op het Vogelzangterrein vangen nog maar een paar weekjes wind. Binnenkort worden ze verruild voor nieuwbouw. Deze mooie bomen kunnen we niet zomaar uit de wijk laten verdwijnen. Zeker niet omdat hout van de populier heel goed te gebruiken is (o.a bewezen in alle Hollandse klompen). Laten we ze daarom langer bij ons houden in eigen gemaakte kunst!

Onder begeleiding van een professionele beeldhouwkunstenaar (Maarten Schepers) willen we een workshop beeldhouwen organiseren voor de wijk en stammen van deze populieren hiervoor gebruiken.

De workshop duurt een hele dag (van 9:30 tot 16:30) en zal plaatsvinden tijdens burendag (september 2020, exacte datum wordt nog bekend gemaakt). Kosten zijn max. 60 euro pp, maar bij voldoende animo (minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers) gaan we ons best doen subsidie aan te vragen om deze kosten te verminderen.

Zin om samen met je buren mee te hakken aan jouw nieuwe kunstwerk? Mail dan op korte termijn naar Piet Forschelen, zodat hij kan zorgen dat er voldoende geschikte stammetjes bewaard blijven voor deze activiteit. Of bel naar 0646914045.

UPDATE

Uitleg van de inhoud van zo’n dag beeldhouwen vind je via deze link. Zie voor een impressie van zo’n dag daarnaast dit amateurfilmpje.