Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Update zomeractiviteiten voor 55-plussers Vonderkwartier

De Werkgroep VonderXL organiseert dit jaar in de maanden juni t/m september een aantal activiteiten die speciaal bedoeld zijn  voor 55-plussers uit de wijk. Dit met dank aan het Oranje Fonds, dat samen met twee andere fondsen, een budget beschikbaar heeft gesteld voor ‘Vakantieactiviteiten voor Ouderen’. De eerder geplande zomeractiviteiten zijn vanwege de coronamaatregelen vervangen dan wel drastisch bijgesteld. Er is rekening gehouden met de verplichte anderhalve meter afstand. Ook is gekozen voor activiteiten in of vlakbij de wijk, zodat geen gebruik hoeft te worden gemaakt van gezamenlijk vervoer.

WAT en WANNEER?

KOFFIE-UURTJE – ELKE DONDERDAG
De eerste en tevens meest verbindende activiteit is heel simpel van opzet: elke donderdag, vanaf 18 juni t/m 10 september, een KOFFIE-UURTJE voor 55-plussers uit de wijk op het terras van buurtcafé ’t Vonderke aan het Lodewijk Napoleonplein (bij slecht weer: binnen), van 10:30 – 12:00 uur.

Reeds  na drie donderdagen bleek dit koffie-uurtje een voltreffer te zijn: drie keer achter elkaar telkens weer een geweldige opkomst, mede ook vanwege de zomerse weersomstandigheden. Een ongekend succes dus! En een aanrader, voor de komende weken, vaar alle 55-plussers uit de wijk om elkaar te ontmoeten en bij te praten, onder het genot van koffie-met-gebak.

ANDERE ACTIVITEITEN
Behalve het wekelijks koffie-uurtje heeft de werkgroep vijf ‘echte’ activiteiten georganiseerd, eveneens op donderdag, echter pas vanaf 25 juni t/m 20 augustus, telkens om de twee weken. Ze beginnen dan na het koffie-uurtje, omstreeks 11:30 uur, en eindigen steevast met een lunch.

De eerste van de geplande activiteiten, een wandeling (met uitleg) naar en in het Genderpark, heeft inmiddels plaatsgevonden op donderdag 25 juni, bij een temperatuur van zo’n 32 graden. Onze gidsen waren Harrie Janssen en Alfredo Verboom. Harrie Janssen is trekker van de Werkgroep Kwaliteit Openbare Ruimte, weet alles van de geschiedenis van de wijk en kan er urenlang over vertellen. Alfredo Verboom is beleidsadviseur Milieu voor de gemeente en was een kleine tien jaar geleden, toen het Genderpark opnieuw werd ingericht, projectleider van dit project. In de koelte van de schaduw vertelde hij ons, aan de hand van een groot aantal meegebrachte schetsen en foto’s, hoe het park een groen gebied is geworden met een meanderende Gender en dat daarvoor verontreinigingen in waterbodem en grond moesten worden gesaneerd, en de Karel Martelweg als doorgaande weg moest verdwijnen. Heel interessant!

Voor de komende weken staan nog de volgende activiteiten op het programma:

Donderdag 9 juli:                     PUZZELTOCHT (wijk beter leren kennen)

                                  verrassingstocht in 2-tallen (prijs voor winnend team)

Donderdag 23 juli:                   STOELYOGA (in de openlucht)

                                                onder leiding van Tim Walraven

Donderdag 6 augustus:            PUBQUIZ

                                                …….’raden maar’…….

Donderdag 20 augustus:             OPTREDEN van troubadour-chansonnier Luc Vaesen

                                                met act De Marskramer

 

KOSTEN

Dankzij de financiële steun van het Oranje Fonds geldt, zowel voor koffie-met-gebak als voor deelname aan een activiteit (incl. lunch), een eigen bijdrage van slechts € 1,50.

AANMELDEN

Kan via vonderXL@vonderkwartier.nl of telefonisch 040-2511104 (Kees Scheffers), maar is NIET verplicht