Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Update Vogelzang September 2020

De bouw vordert gestaag. Alle boorpalen zijn aangebracht en de half verdiepte keldervloeren worden nu aangebracht.  Dit wordt op 8 oktober afgerond en daarna zijn de kelderwanden aan de beurt waarmee het gebouw langzaam uit de grond komt.

Er is ter hoogte van de uitrit aan de Lodewijk Napoleonlaan een boom gekapt. Deze is door de aannemer Ten Brinke gecompenseerd in het bomen compensatiefonds van de gemeente Eindhoven en er wordt na de bouw een soortgelijke boom teruggeplant.  

Na een pauze gedurende de eerste fase van de Coronapandemie is de straatwerkgroep voor de herinrichting van de kop Willem Frisostraat/ Albertina van Nassaustraat begin september van start gegaan.

Het initiële plan om een nulmeting op de luchtkwaliteit uit te laten voeren kon niet plaatsvinden omdat we simpelweg te laat waren. Momenteel wordt een nieuw luchtmeet netwerk ILM 2.0 uitgerold.  Op verzoek van de werkgroep Vogelzang wordt op de hoek Gagelstraat/Willemstraat dit najaar een nieuw meetstation geïnstalleerd. De verwachting is dat dit miv 2021 operationeel en toegankelijk is als open data op in elk geval het dataportaal Samen meten van RIVM.

Luchtkwaliteit is voor de hele wijk natuurlijk van belang. Zie hiervoor een ander nieuwsbericht: de oproep voor een luchtkwaliteit werkgroep

Heeft u zelf vragen of suggesties met betrekking tot het Vogelzangterrein? U kunt de werkgroep bereiken via vogelzang@vonderkwartier.nl .