Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Tiny forest in het Genderpark

Afgelopen dinsdag 28 september heeft de gemeenteraad besloten om in het Genderpark samen met het IVN en basisschool De Troubadour een zogenaamd Tiny Forest aan te leggen. Initiatiefneemster is Dorien van Witteveen, bewoonster van het Vonderkwartier. Zij vertelt er hier meer over, en nodigt wijkgenoten uit om mee te denken over de inrichting van het stukje bos:

“Het Genderpark heeft een paar stukken waar best iets meer uit te halen is, zoals de driehoek aan de Willem de Rijkelaan die heel lang vooral is gebruikt als opslagplaats voor bouwmaterialen. Ik las over het concept Tiny Forest en dacht dat zou hier mooi passen. Dit voorjaar belde ik de gemeente en tot mijn verrassing bleek ik niet de enige in Eindhoven die met dat idee had aangeklopt. Met het Genderpark erbij waren er maar liefst 10 locaties in beeld. De gemeente zei toe er 3 van te honoreren op voorwaarde dat er een school mee wilde doen, de grond geschikt was en dat buurtbewoners akkoord gingen.

“Ik heb contact gezocht met de scholen in de omgeving; de Troubadour en de Trinoom hebben daar positief op gereageerd. De Troubadour wordt betrokken in het ontwerpproces, de aanleg en het onderhoud. Beide scholen kunnen het buitenlokaal dat bij het TF wordt aangelegd gebruiken voor educatie op locatie. Docenten worden daarvoor opgeleid door iemand van het IVN.

“Ik heb ook gepeild bij de flats en de huizen tegenover het park, die waren overwegend positief. Op 28 september is in de gemeenteraad gekozen voor twee locaties, waaronder het Genderpark. Helaas wordt niet de hele driehoek beplant, maar alleen een stuk van 10×20 meter aan de rechterzijde ervan. Over de derde locatie wordt op een later tijdstip besloten.”

Op 12 oktober ‘s avonds is er een informatiebijeenkomst, waarschijnlijk op locatie. Ook buurtbewoners kunnen hierbij ideeën aandragen over de inrichting van het Tiny Forest. Heb je interesse, meld je dan uiterlijk 9 oktober aan via vondermail@vonderkwartier.nl .