Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen op Stap 20 juni 2019: picknicklunch in het Genderpark

Het eerste seizoen van S.O.S. (Samen op Stap) zit er bijna op! Vanaf september 2018 heeft de Werkgroep VonderXL zowat elke maand een uitje kunnen organiseren, te beginnen met een bezoek aan het Van Abbemuseum en als laatste onlangs een wandeling naar en in Heempark Frater Simon Deltour. Daar tussendoor twee keer een lunchpauzeconcert in het Muziekgebouw, een film in Vue Cinema, een rondleiding in de Fatih Moskee en een stamppotavond in ’t Vonderke.

Het idee achter ‘Samen op Stap’ was – en is nog steeds – dat veel mensen, vooral senioren, het bezwaarlijk vinden om er alleen op uit te trekken. Daarbij is het een prachtgelegenheid om meer mensen uit de wijk te ontmoeten. De activiteiten zijn dus niet alleen bedoeld voor alleenstaande of eenzame mensen, maar voor iedereen die zijn/haar wijkgenoten (beter) wil leren kennen! We willen deze activiteiten zo laagdrempelig mogelijk houden, zodat iedereen eraan deel kan nemen, ook mensen die moeilijk ter been zijn of mensen met een smalle beurs.

Helemaal in deze geest wil de werkgroep het S.O.S.-seizoen in juni gaan afsluiten met – hoe kan het beter ! – een PICKNICKLUNCH in het nabijgelegen GENDERPARK, op de plek, ergens halverwege, waar een groot aantal boomstammen cirkelvormig ligt opgestapeld. Een speelse plek om te zitten en eventueel een deken uit te spreiden. Ook zal de werkgroep zorgen voor enkele klapstoeltjes.

Belangrijk: Iedereen wordt verzocht royaal eten en drinken mee te nemen voor zichzelf, wat hij/zij dan kan delen of uitwisselen met andere deelnemers.

Wanneer: Donderdag 20 juni, 12:30 uur

Kosten: Gratis

Opgeven: Bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com (u ontvangt daarna een bevestiging per e-mail) of – en alleen als men niet over e-mail beschikt – telefonisch via 040-2524628.