Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen Op Stap 16 juni 2022: Picknicklunch in het Genderpark

Het vierde seizoen van S.O.S. (Samen op Stap) zit er bijna op. Vanaf september vorig jaar hebben we als Werkgroep VonderXL – ondanks de coronamaatregelen in het begin – toch nog zeven uitjes kunnen organiseren, te beginnen met een excursie naar het Voedselbos en als laatste onlangs een rondleiding langs de 28 beeldhouwwerken in het Stadswandelpark, afgesloten met een lunch in het Van Abbemuseum. Daar tussendoor twee keer een boeiende thematisch film in Vue Cinema, een lunchpauzeconcert in het Muziekgebouw, een historische stadswandeling door Eindhoven en een stamppotavond in Vonderhof.

 

Het idee achter ‘Samen op Stap’ was – en is nog steeds – dat veel mensen, vooral senioren, het bezwaarlijk vinden om er alleen op uit te trekken. Daarbij is het een prachtgelegenheid om meer mensen uit de wijk te ontmoeten. De activiteiten zijn dus niet alleen bedoeld voor alleenstaande of eenzame mensen, maar voor iedereen die zijn/haar mede-buurtbewoners (beter) wil leren kennen! We willen deze aktiviteiten zo laagdrempelig mogelijk houden, zodat iedereen eraan deel kan nemen, ook mensen die moeilijk ter been zijn of mensen met een smalle beurs.

 

Helemaal in deze geest willen we het S.O.S.-seizoen in juni gaan afsluiten met – hoe kan het beter ! – een heuse PICKNICKLUNCH in het nabijgelegen GENDERPARK, op de plek, ergens halverwege, waar een groot aantal boomstammen cirkelvormig ligt opgestapeld : een speelse plek om te zitten en met elkaar te keuvelen.

 

Belangrijk:

Deelname is gratis. De werkgroep zal zorgen voor koffie en thee, bekertjes en bestek, én…..een heerlijke salade. Elke deelnemer voor zich dient alleen te zorgen voor brood(jes) naar eigen behoefte.

 

Verder wordt iedereen aangeraden om een deken mee te nemen naar het park voor bij de boomstammen; eventueel ook een klapstoeltje o.i.d., indien men wat meer comfort wil (zo nodig kan de werkgroep voor enkele exemplaren zorgen – graag even aangeven, wanneer je je opgeeft).

 

Tenslotte hopen we natuurlijk op stralend zomerweer en een enthousiaste opkomst !

 

Wanneer:

Donderdag 16 juni, 12:30 uur

 

Opgeven:

Bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com (u ontvangt daarna een bevestiging per e-mail) of – en alleen als men niet over e-mail beschikt – telefonisch via 040-2524628.

(aanmelden is alleen nodig opdat de werkgroep een indicatie heeft hoeveel salade er moet worden klaargemaakt)