Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen Op Stap 22 mei 2019: naar Heempark Frater Simon Deltour

Elke maand organiseert de werkgroep VonderXL onder het motto ‘Samen op Stap’ (S.O.S.) een uitje waarbij wijkbewoners elkaar op een gezellige en ontspannen manier kunnen ontmoeten. In mei staat een rondleiding in Heempark Frater Simon Deltour op het programma.

Dit Heempark ligt in de Genneper Parken, schuin tegenover de Genneper Watermolen. Een prachtig stukje natuur! Degenen die het kennen, noemen de tuin ook wel ‘het kleine paradijsje aan de Dommel’. Je kunt er genieten van wel twintig landschapstypen uit de omgeving van Eindhoven en veel in mei bloeiende planten.

Op woensdagmiddag 22 mei a.s., van 13:00 uur – 14:30 uur zijn we er welkom voor een rondleiding. Voor dit tijdstip is gekozen in overleg met de gids Petra van Leeuwen, omdat er in de voormiddag een schoolexcursie is, hetgeen betekent een drukte van jewelste, met rennende en joelende kinderen alom. Vanaf 13:00 uur kunnen we in alle rust genieten van de tuin, die er in deze tijd van het jaar prachtig bij ligt.

Programma

12:15 uur: Verzamelen bij Café ’t Vonderke als je samen met enkelen van ons naar het Heempark wilt wandelen. of als je eventueel gebruik wilt maken van vervoer; in dit laatste geval kun je met een van ons meerijden met de auto (s.v.p. vermelden bij het opgeven voor het uitje).

Wil je rechtstreeks en op eigen gelegenheid gaan, zorg dan dat je om 13:00 uur bij de ingang van het Heempark bent. Daar wacht de gids op ons. Het adres is: Genneperweg 145, 5644 RS Eindhoven.

13:00 uur: Begin rondleiding o.l.v. een gids.

14:30 uur: Nazit met koffie/thee in picknickhoek Heempark (bij mooi weer) of binnen in de Genneper Hoeve (bij slecht weer)

Kosten

Afhankelijk van aantal deelnemers (de kosten van de gids, 25 euro, betalen we samen). De koffie/thee na afloop betaalt ieder zelf (ongeveer € 1,60 per consumptie)

Opgeven

Vóór 20 mei bij Leny Westeijn, lid van de werkgroep: l.westeijn@telfort.nl (je ontvangt daarna een bevestiging per e-mail).