Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen Op Stap 19 november 2019: expositie 75 jaar bevrijding van Eindhoven

Op het NRE-terrein in een voormalige loods-met-kantoren van de nutsbedrijven is het Erfgoedhuis van Eindhoven gevestigd: een open werkplaats met tentoonstellingsruimte, met duizenden archeologische en historische voorwerpen en foto’s.

Momenteel is er een expositie ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Eindhoven. De oorlogsgeschiedenis van Eindhoven wordt er belicht. Onderwerpen van de expositie zijn o.a. de crisis in de jaren 30, het leven in de oorlog, jodenvervolging, collaboratie en verzet, bevrijding en herdenking.

Er worden ook enkele films vertoond. Een film, met oude filmbeelden, over de geschiedenis van de crisisjaren tot wederopbouw en de bevrijdingsherdenkingen. En een film waarin Eindhovenaren vertellen over hun ervaringen als kind in de oorlog.

Interessant voor de echt ouderen onder ons die de bezetting en bevrijding nog aan den lijve hebben meegemaakt, maar ook voor alle anderen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van onze stad en onze wijk. Gaat u ook mee?

Waar: Erfgoedhuis Eindhoven, adres: Gasfabriek 4 (ongeveer 30 minuten lopen; eventueel kan voor vervoer worden gezorgd).

Wanneer: Dinsdag 19 november, 13:30 uur.

Kosten: Gratis (inclusief rondleiding)

Opgeven: Bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com (u ontvangt daarna een bevestiging plus details per e-mail) of, als men niet over e-mail beschikt, telefonisch via 040-2524628.