Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen op Stap 22 januari 2020: bezoek aan de Fatih moskee

De Fatih Moskee aan de Willemstraat, tegenover het Vonderhof, is voor veel wijkbewoners, ondanks haar ligging aan de rand van onze wijk, nog altijd een grote onbekende. Alle reden dus voor een bezoek. Of liever: voor een hernieuwd bezoek.

Want al eerder dit jaar waren we met een groepje te gast in deze zelfde moskee, in het kader van onze maandelijkse S.O.S. (Samen-op-Stap) uitjes. De reacties waren toen erg lovend, vooral door de deskundigheid en het enthousiasme van onze gastvrouw, Ayse Bakker-Kaya, bestuurslid van de moskee. Niet alleen vertelde zij honderduit over het gebouw en over allerlei aspecten van de islam, maar zij gaf ook een boeiende inkijk in hoe zij zelf in haar persoonlijke leven heeft moeten worstelen met een leven in twee culturen. De tijd was feitelijk te kort om op alle vragen die er waren, in te gaan. Daarom viel toen al het besluit om op termijn opnieuw een bezoek te regelen, maar dan in de avonduren zodat ook wijkbewoners die overdag bezet zijn, eraan deel zouden kunnen nemen.

Datum en tijdstip van het komende moskee-bezoek zijn: woensdag 22 januari 2020, 19:00 – 20:30 uur. Verzamelen om 18:30 uur bij ’t Vonderke. Ayse Bakker-Kaya heeft toegezegd opnieuw onze gastvrouw te willen zijn. Iedereen is van harte welkom. Bezoek en rondleiding zijn gratis. Na afloop is er voor de liefhebbers nog een nazit met een kop koffie/thee.

Aangezien het gebruikelijk is om de gebedsruimte van een moskee zonder schoeisel te betreden, is het handig om daar rekening mee te houden bij de keuze van de schoenen (gemakkelijk uit- en aan te trekken).

Vrouwen dragen in een moskee ook vaak een sjaal om hun hoofd, omdat het een gevoel van respect geeft. Maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Aanmelden s.v.p. bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com (je ontvangt daarna een bevestiging per e-mail) of, voor wie niet over e-mail beschikt, telefonisch via 040-2524628.