Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen op Stap 29 november 2023: Muziekshow “Grijs gedraaid”, Muziekgebouw Eindhoven

Op woensdag 29 november a.s. geven strijkorkest Kamerata Zuid & singer-songwriter Maaike Ouboter een heel bijzonder concert in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven, aanvang 12:30 uur. De titel luidt Grijs Gedraaid’. Als Werkgroep VonderXL, gericht op 55-plussers, hebben wij 30 gratis tickets voor dit concert toegewezen gekregen van het Muziekgebouw om onder onze wijkbewoners te verdelen (normale prijs € 10 p.p.). Vanwaar dit gulle gebaar, zult u zich afvragen.

Het antwoord is even simpel als lofwaardig. Het Muziekgebouw is er alles aan gelegen om cultuurparticipatie bij ouderen te vergroten en zo een bijdrage te leveren aan positieve gezondheid in onze stad. Niet puur een verdienmodel dus voor het Muziekgebouw maar een mes dat aan twee kanten snijdt, want muziek heelt en verbindt. Onder het motto Lang Leve Muziek zet het Muziekgebouw daarom structurele samenwerkingen op met organisaties die zich inzetten voor ouderen, zoals Steunpunt Mantelzorg Verlicht en Stichting Vier het Leven. Het organiseren van concerten als Grijs Gedraaid is een van de projecten die het Muziekgebouw in dit kader wil oppakken

Grijs Gedraaid is een maatschappelijke voorstelling, een ware muzikale show ook vol variatie, die muziek, beweging en creativiteit combineert om de grijs gedraaide muziek van vroeger te ervaren vanuit de theaterstoel. Leeftijd of eventuele lichamelijke beperkingen vormen geen belemmering: iedereen kan meedoen, een perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

De middag begint met muziek van singer-songwriter Maaike Ouboter, die tien jaar geleden met haar debuutsingle Dat ik je mis heel Nederland wist te raken. Samen met het 22-koppige strijkorkest Kamerata Zuid zal Maaike haar eigen nummers afwisselen met Nederlandstalige klassiekers die je lekker mee kunt zingen, denk aan Smoorverliefd’ van Doe Maar en Zing, vecht, huil, bid’ van Ramses Shaffy.

Daarnaast is er een bewegingsprogramma onder begeleiding van danser en choreograaf Andrew Greenwood van Switch2Move. Vanuit je comfortabele theaterstoel word je uitgenodigd om mee te bewegen en contact te maken met anderen.

Kortom, kom mee naar Grijs Gedraaid. geniet van een middag vol muziek, beweging en creativiteit, en …. beleef het samen met anderen. Zoals gezegd, de eerste 30 tickets zijn gratis …..dus grijp uw kans en wees er snel bij, want…..wie het eerst komt, het eerst maalt!

Waar:          Muziekgebouw Eindhoven (grote zaal)

Wanneer:     Woensdag 29 november a.s., 12:30 uur

Kosten:        Gratis voor de eerste 30 aanmeldingen, daarna € 10 p.p.

Opgeven:    Bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com of – en alleen als u niet over email beschikt – telefonisch via 040-2524628 (u ontvangt een paar dagen vóór het concert per e-mail een bevestiging met nadere details).