Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen op Stap 24 januari 2023: Van Abbemuseum

Op dinsdagmiddag 24 januari a.s. organiseert de Werkgroep VonderXL de eerste SOS (Samen-op-Stap) activiteit in het nieuwe jaar: een bezoek aan het Van Abbemuseum, met aansluitend (voor de liefhebbers) een hapje in De Karseboom.

In het Van Abbemuseum loopt momenteel (tot 30 april) een buitengewoon interessante tentoonstelling over ontwikkelingen, ideeën en verhalen uit de jaren 90, en over hoe deze doorwerken in de wereld van vandaag. Het einde van de Koude Oorlog, de AIDS pandemie en de toenemende globalisering zorgden voor enorme veranderingen, ook in de kunst. Wat is er gebeurd met de vragen en de ervaringen van toen?

Ruim veertig kunstenaars en onderzoekers belichten in tien losse scenes, in evenzovele zalen van het museum, hun ideeën over internationalisering, met als overkoepelende titel “Rewinding internationalism”. Als bezoeker ervaar je in elk van de tien zalen een eigen verhaal en sfeer, soms licht en hoopgevend, soms donker en onheilspellend.

Ook nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor het gezamenlijke uitje op 24 januari. Iedereen is van harte welkom. Voor de liefhebbers is er na afloop een ‘nazit’ met eventueel een hapje in De Karseboom, circa vijf minuten lopen vanaf het museum.

Het is ook mogelijk om daarna samen in De Karseboom te eten. Als je daar interesse in hebt, vermeld dit dan a.u.b. bij je aanmelding.

 

Waar:           Van Abbemuseum (hoek Wal-Bilderdijkln) / De Karseboom (Grote Berg 10)

Wanneer:     Dinsdag 24 januari a.s.: Van Abbe 15:00 – 16: 30 uur; Karseboom 17:00 uur

Kosten:        Van Abbe gratis ; Karseboom voor eigen rekening.

Opgeven:    Bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com (u ontvangt daarna een bevestiging per mail) of, als men niet over e-mail beschikt, telefonisch via 040-2524628.

                  Belangrijk:  Duidelijk aangeven: Van Abbe én Karseboom, óf een van beide.

          Graag opgeven vóór zaterdag 21 jan. (i.v.m. reservering Karseboom)