Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Samen op Stap 18 april 2024: lunchpauze-jazzconcert in Muziekgebouw Eindhoven

Een lunchpauzeconcert…..heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk. Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw. Dát breekt pas lekker de dag!

Vandaar deze uitnodiging voor een uitvoering door het Contemporary Jazz Ensemble.

Dit ensemble bestaat uit vijf studenten van de Fontys Academy of the Arts (FAA) in Tilburg, die allemaal verschillende achtergronden hebben en zich op verschillende punten in hun studieprogramma bevinden. Een ander aspect dat hen onderscheidt, is hun culturele achtergrond. Met de helft van het ensemble afkomstig uit Zuid-Korea en de andere helft uit Nederland, hebben ze allemaal verschillende benaderingen en stijlen. Ondanks al deze verschillen is er één ding dat hen verbindt en dat hen heeft samengebracht: hun liefde voor hedendaagse jazzmuziek en -optreden.

Hun namen: Hyamin Yu (basgitaar), Noah Spierts (gitaar), Youri Traa (drums), Bongjin Jung (piano) en Evelien Slegers (zang).

Gespeeld wordt een mix van arrangementen en composities:

  • Windows – song van Chick Corea;
  • Espera – song van Esperanza Spalding;
  • Kind Folk – stuk van pianist Kenny Werner;
  • No Us No Them – song van Jarle Bernhoft en Jill Scott
  • Looking Up – song van Dave Holland Quintet;
  • Edith and the Kingpin – song van Herbie Hancock.

Natuurlijk is een lunchpauzeconcert eigenlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom gaan we – althans voor wie dat wil – na het concert nog wat gebruiken in koffiebar DENF (Clausplein 4, tegenover woontoren De Regent). Dat is dan wel op eigen kosten.

WANNEER:   Donderdag 18 april a.s., 12:30 – 13:30 uur

WAAR:         Muziekgebouw Eindhoven (Kleine Zaal)

KOSTEN:      € 4,- .

OPGEVEN: Bij Peter Klaver via p.klaver4@gmail.com of, als men niet over e-mail beschikt, telefonisch via 040-2524628 (u ontvangt dan enkele dagen vóór het concert per e-mail nadere details).

De kosten voor het concert (€ 4) kunnen worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL96INGB0001642733 tnv P.H.Klaver, Eindhoven of op de dag zelf worden verrekend met Peter, die het benodigde aantal kaartjes zal kopen.

Indien iemand na opgave onverhoopt moet annuleren, dient dit uiterlijk daags tevoren te gebeuren.