Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Kies voor een groen dak en draag bij aan een groener Vonderkwartier!

In zomer 2020 hebben een aantal wijkbewoners het initiatief genomen voor een gezamenlijke actie rondom groene daken (sedumdaken). Wij berichtten hier al over de voordelen. Een groen dak vangt water op en ondersteunt de biodiversiteit in de stad.

Inmiddels is het tijd voor een update:

  • op basis van een vergelijking van aanbieders is gekozen voor Groendakcoach als onze partner voor groene daken.
  • Eind februari zullen de eerste dakinspecties plaatsvinden. Dit zal geheel vrijblijvend gebeuren. Dat wil zeggen dat mocht je er uiteindelijk toe besluiten om geen groen dak te laten plaatsen dat er verder geen kosten aan verbonden zijn. Tijdens de inspectie zal de Groendakcoach uw dak beoordelen op waterdichtheid, toegankelijkheid en constructie. Dit om verrassingen tijdens de aanleg te voorkomen. 
  • Kosten sedum en aanleg bedragen €64* per m2 afhankelijk van totaal aantal m2 in de wijk (*evt. dakreparatie e.d. niet inbegrepen). 
  • De subsidie van de gemeente Eindhoven bedraagt €25 per m2 (deze kun je aanvragen wanneer je minimaal 10m2 aanlegt, alleen of als collectief).

Je kunt je momenteel nog aanmelden voor de eerste ronde van dakinspecties. Mocht je hier graag meer informatie over ontvangen, of je willen aanmelden, dan horen wij het graag via   groendak@vonderkwartier.nl .