Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Doe mee aan de Vonderkwartier Energy Battle !

Energy Battle logo

De Gemeente Eindhoven doet dit jaar mee aan de Klimaatverbond Energy Battle. In deze energiebesparingswedstrijd gaan gemeenten uit heel Nederland met teams van inwoners de strijd aan om thuis zoveel mogelijk energie te besparen in 4 weken tijd.

De gemeente heeft het Vonderkwartier benaderd met de vraag of onze wijk hieraan mee wil doen namens Eindhoven. Dit lijkt ons een heel goed initiatief

De bedoeling is dat op 17 november het Vonderkwartier team start.  Er kunnen 10 personen / huishoudens meedoen. Zorg dat je er bij bent en Meld je nu aan als deelnemer en bespaar gemakkelijk 10% energie met behoud van je wooncomfort. Wil jij weten waar en hoeveel energie je gebruikt en ben je nieuwsgierig of je je verbruik kan verlagen, doe dan nu mee!

Wil je meedoen meld je dan uiterlijk tot 20 oktober aan, via een mailtje naar energie@vonderkwartier.nl

Als bewoner van Eindhoven kun je gratis deelnemen aan de wedstrijd. Met behulp van een energiedisplay ga je thuis energie besparen, elektriciteit en gas! De meter laat het actuele energieverbruik van het hele huis zien. Door mee te doen krijg je inzicht in je eigen energieverbruik. Welke apparaten verbruiken nu de meeste stroom? En welke apparaten blijven ’s nachts stroom slurpen zonder dat je het in de gaten hebt? Wordt energiebewust en ontdek waar je kunt besparen!

Hoe werkt het?

Elke deelnemer gaat de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk energie te besparen. Om inzicht te krijgen in je energieverbruik krijg je een Wattcher energiedisplay mee naar huis. Die sluit je aan op je elektriciteitsmeter. De installatie is heel eenvoudig en kan iedereen zelf. Ook krijg je een cijfercode mee, waarmee je toegang krijgt tot de wedstrijdwebsite, www.klimaatverbondenergybattle.nl

Daar vul je je energieverbruik van vorig jaar  en je meterstanden in. Elke week krijg je tips en opdrachten om je te helpen bij het besparen van energie. Via het forum kun je contact houden met andere deelnemers en vragen stellen of tips delen. Na 4 weken vul je je eindmeterstand in en zie je de behaalde besparing en de besparing van je team! De Wattcher geef je terug aan de coördinator zodat deze weer gebruikt kan worden door  een deelnemer van het volgende team!

Welke gemeente en welk team bespaart de meeste energie? Na drie rondes van elk 4 weken worden alle scores op een rij gezet. Op 6 februari 2015, de Warme Truiendag, maken we bekend welke gemeente en welke teams de grootste energiebesparing gerealiseerd hebben.

Kan iedereen meedoen?
Ja, iedereen die een eigen elektriciteitsmeter heeft kan meedoen. De meter moet toegankelijk zijn. Daarnaast is het belangrijk dat er ten opzichte van het stookseizoen 2013-2014 geen hele grote veranderingen hebben plaatsgevonden in de samenstelling van je huishouden en dat je niet net verhuisd bent. Mensen  die zonnepanelen hebben kunnen gewoon deelnemen.
Aanmelden!

Wil je meedoen meld je dan uiterlijk tot 20 oktober aan, via een mailtje naar energie@vonderkwartier.nl

Je kunt dit verhaal ook downloaden, klik hiervoor op:
https://vonderkwartier.nl/website18/wp-content/uploads/2014/10/wervingstekst-Vonderkwartier-def.doc