Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Deelbakfietsen in de wijk

Direct omwonenden wisten het al: dit najaar komen er in onze wijk twee elektrische deelbakfietsen te staan. Dit komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en Cargoroo. In onze wijk komen de bakfietsen te staan op de Sophia van Wurtemberglaan en in de Frederika van Pruisenweg.

In de wijkinfo (die direct omwonenden in juli al ontvingen) meldt de gemeente het volgende:

De bakfietsen van Cargoroo hebben een vaste standplaats, wat betekent dat gebruikers ze altijd op dezelfde plek ophalen en na de rit weer terugbrengen. Zo voorkomen we dat mensen de bakfiets op hinderlijke locaties achterlaten. De locaties zijn in overleg met de gemeente en Cargoroo geselecteerd. Hierbij hebben we onder andere rekening gehouden met het vrijhouden van voldoende ruimte op de stoep. Daarnaast willen we voorkomen dat de bakfiets onder een boom staat zodat de fiets en de bak schoon blijven.

De bakfietsen worden vanaf begin september in fases in de buurten neergezet. De gemeente hoopt inwoners van de stad hiermee een waardevolle mobiliteitsoptie aan te bieden, die kan bijdragen aan een autoluwere stad waar het prettig is om in te wonen.

Wilt u ook gebruik maken van de deelbakfiets of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.cargoroo.nl.