Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Burendag in het Vonderkwartier

Dit jaar is alles anders door het coronavirus. Ook de activiteiten in de wijk zijn niet of op een andere manier doorgegaan dan we bedacht hadden. Als wijkvereniging willen we graag de buurt een hart onder de riem steken. We zijn een fijne wijk, met fijne mensen die samen betrokken zijn bij onze wijk en daar zijn we trots op!

Daarom willen we het landelijke evenement Burendag op 26 september graag aangrijpen om, binnen de geldende beperkingen, toch gezamenlijk in actie te komen. Dat doen we per straat.

Activiteiten per straat

Als Wijkvereniging bieden we jullie €250,- per straat aan, om deze Buren-straatdag te organiseren. Denk daarbij aan activiteiten om de straat te verbeteren, zoals

  • een opruimactie
  • paaltjes schilderen
  • boomspiegels vullen met planten
  • geveltuintjes aanleggen

Maar natuurlijk ook een feestelijk momentje! Al laten de RIVM-richtlijnen dan geen echt straatfeest toe, er zijn genoeg andere mogelijkheden. Inspiratie kun je vinden bij het Oranjefonds en bij Buurkracht (en wat dacht je van deze buurtbingo, afgelopen voorjaar in onze wijk?).

Aan de slag?

Wil jij dat er ook in jouw straat op 26 september actie wordt ondernomen? Dan is het handig om eerst eens contact op te nemen met jouw straatcontactpersoon, die heeft namelijk meer details over wat er allemaal kan qua subsidie en waar rekening mee moet worden gehouden. Je kunt ook mailen naar voorzitter@vonderkwartier.nl .