Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Aftrap dementievriendelijke wijk

Zaterdag 23 oktober was het dan zover: de onthulling van de Daf33 op het dak van stadsverpleeghuis Vonderhof in onze wijk Vonderkwartier. Doel van dit markante Dafje is om Vonderhof herkenbaarder te maken voor bewoners die de weg zijn kwijtgeraakt, maar het is natuurlijk ook een mooi markeringspunt voor iedere andere Vonderhof-, wijk- of stadsbewoner.

Ruim voor de onthulling om 14:00 uur verzamelden zich heel wat mensen uit Vonderhof en vanuit de wijk zelf. De Daf stond ingepakt al een week op het dak. Voor de onthulling werden er toespraken gehouden, op een hoogwerker, door de directeur van Vonderhof, de directeur van het DAF-museum en door een wethouder. Richard van Schaijk, geluksconsulent van het eerste uur, praatte op zijn geheel eigen wijze de opeenvolgende gebeurtenissen door een megafoon en met een helmpje op aan elkaar.

Toen kwam het grote moment: Ko, een van de Vonderboys, was zo stoer dat hij zich op een hoogwerker naar het dak liet brengen om de Daf te onthullen. Dit ging met groot applaus gepaard. Drie feestmuzikanten, Mark Elbers, Danny Kanters en Johan Vlemmings die al op het dak stonden naast het Dafje, zetten daarna hun nieuwe carnavalskraker “Ik zet een Daffie op mijn dak” in.

http://

Daarna werden de aanwezigen uitgenodigd om in Vonderhof onder het genot van een glaasje “champagne” en een lekker hapje nog even door te feesten. Daar kon men ook de expositie “Daf in de jaren zestig” in De Salon bewonderen: grote foto’s van bewoners die vroeger in een Dafje reden en daarbij herinneringen ophaalden. Het was er volle bak en heel gezellig!

Al met al was het een geslaagd evenement, mede dankzij het mooi weer!