Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Activiteiten Koningsdag 2021

De koning komt naar Eindhoven dit jaar. Alle activiteiten zullen online zijn, en de Vonderdoeners willen toch wat corona-proof leuks organiseren. Ook omdat er een drone over komt vliegen om onze versieringen op het plein en van de straten te filmen. Laten we samen de wijk in onze ORANJE kleur hullen!

 

Zondag 25 april: Versier je straat!

Bij de #Koning(in)voor1dag Madelon (Hendrik Casimirstraat 21) kan voor iedere straat een pakketje slingers opgehaald worden. We hebben 4,8 kilometer slinger voor jullie klaarliggen. Ophalen kan op zondag 25 april tussen 9.30 en 12.00 uur. Wil jij dit regelen voor jullie straat? Help jij graag mee versieren? Meld je dan bij je straatcontactpersoon (gegevens van de straatcontactpersonen vind je hier)

 

Extra oranje – de Vondervlag

Heb je nog geen Vondervlag, maar wil je die wel? Stuur even een mailtje naar penningmeester@vonderkwartier.nl en vergeet niet je rekeningnummer, naam en je 06 te vermelden. Je ontvangt dan een betaalverzoek van 15 euro en natuurlijk de vlag!

 

Maandag 26 april vanaf 19.00 uur: Enorme krijttekening op het plein.

Op Koningsdag vliegt er een drone door de stad en daarom willen we het Lodewijk Napoleonplein zo mooi mogelijk versieren. We roepen iedereen op om bij te dragen, jong en oud.

Voorbereiding: Je maakt thuis 2 of 3 vellen A4 papier aan elkaar vast, zo groot mag je naam worden. Op internet vind je heel veel lettertypen die je kunt gebruiken voor een mooi strak sjabloon. Je knipt de letters uit het sjabloon uit.

Op maandagavond zullen we een heel erg groot oranje hart op het Lodewijk Napoleonplein maken. Je mag dan tussen 19.00 en 21.00 uur je eigen naam in het hart komen spuiten met knaloranje krijtverf.

Weet je misschien nog een mooie verbindende spreuk die bij onze wijk past? Mail naar: vonderdoeners@vonderkwartier.nl

 

Dinsdag 27-4 10.30 uur PLEIN: fietsversierwedstrijd.

Versier thuis je fiets zo mooi mogelijk voor Koningsdag. Je mag je fiets op het plein komen showen.

Er zijn rond 11.00 uur prijsjes voor alle deelnemers. We fietsen daarna per gezin langs het Vonderhof om de fietsen te laten zien en even te zwaaien. Ouders, graag met de allerkleinsten meelopen én de 1,5m afstand in de gaten houden.

 

Dinsdag 27-4 (tijd onbekend): Voel je even koning(in)

Op Koningsdag komt er in de wijk een team met een mooie troon langs, die gemaakt is door schoolkinderen. Ze zullen bij een aantal mensen aanbellen om hen te vragen om op de troon te gaan zitten. Er is een lakei, een paparazzi fotograaf en er is een muzikant. Het doel is om ook de mensen in de buurten zich even koning te laten voelen.

Er wordt geen tijd door de organisatie aangegeven, om groepsvorming te voorkomen…

Je kunt alle activiteiten in Eindhoven volgen op https://koningsdageindhoven.nl