Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

3 september: Namen&nummers op het Lodewijk Napoleonplein

Dit jaar ontwikkelt het project Verhalis een tijdelijk monument voor de Holocaustslachtoffers in Eindhoven, het zogenaamde project ‘namen en nummers’. Doel is om meer aandacht te geven aan deze slachtoffers, maar ook aan discriminatie anno nu. Je las er misschien al over in het Eindhovens Dagblad.

Aanstaande 3 september zal dit project de joodse slachtoffers uit Eindhoven symbolisch ‘weer thuis’ brengen op een grote plattegrond van de stad. In overleg met de gemeente en de wijkvereniging komt deze te liggen op het Lodewijk Napoleonplein.

Om ook echt alle slachtoffers te herdenken heeft het project ook jouw hulp nodig. Wil je een slachtoffer adopteren, en deze weer ‘in het licht brengen’ door diens naam zichtbaar te maken op een door jou te schilderen plankje? Dan kun je een plankje met toelichting ophalen bij oa het CKE, het Hornemann Huis en nu ook bij café t Vonderke. Kijk voor verdere instructies op de website van het project.

De herdenking zelf zal op 3 september vanaf 15.00u plaatsvinden, met o.a. Sinti-muziek en zang van het Vonderkoor. Voor kinderen is er een creatieve activiteit.