Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

24 juli: activiteiten bij/met Vonderhof

Van Vonderhof ontvingen wij de volgende aankondiging voor een speciale dag die zij voor bewoners en buurtgenoten organiseren op zaterdag 24 juli a.s.:

Nieuwsgierig; dat is een eigenschap die de mensen uit het Vonderkwartier en bewoners van Stadsverpleeghuis Vonderhof met elkaar gemeen hebben. Ze zijn nieuwsgierig naar hoe het gaat met de ander, de échte verhalen wat de coronapandemie met ons heeft gedaan en wat voor verlies wij hebben gehad. Iedereen heeft het afgelopen jaar anders beleefd en heeft verlies ervaren op zijn of haar manier. We zijn door de gedwongen afstand elkaar een beetje uit het oog verloren.

Om elkaar te herontdekken gaan wij op 24 juli 2021 verschillende activiteiten organiseren:

 

Zo worden deze dag Zwaaistenen gespoten op de stoep van afdeling de Klaproos van het verpleeghuis. Door naar elkaar te zwaaien kan de eerste verbinding gelegd worden met elkaar.                                                                          

Ook zal de Vlindertuin, die het terras van Vonderhof omringt, officieel geopend worden. Op het nieuwe terras van Vonderhof kan iedereen genieten van een drankje met wat lekkers. Kom dus vooral eens langs om samen met vrienden, bekenden en onze bewoners iets te drinken. De officiële opening zal beginnen om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Op deze dag zal de opening zijn van de expositie “Daf op het Dak”. Foto’s en gedichten kunnen bewondert en gelezen worden, vertelt door bewoners terwijl zij in de daf herinneringen ophalen. De expositie kun je bekijken van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Kleurwedstrijd

Ook zal er een kleurplatenwedstrijd gehouden worden, voor kinderen tot 12 jaar. Vanaf dinsdag 13 juli kunnen de kleurplaten opgehaald worden bij de receptie van Vonderhof.

Graag deze vóór 22 juli 17.00 uur inleveren zodat de strenge jury, die zal bestaan uit bewoners en medewerkers van Vonderhof, zullen gaan beslissen wie de mooiste tekening heeft gemaakt. Hier is op 24 juli een mooie prijs voor op te halen. De winnaar zal bekend worden gemaakt om 16.30 uur bij Vonderhof. Iedereen die heeft mee gedaan aan de kleurplatenwedstrijd, wordt dan verwacht.

Afsluitende BBQ

Om deze dag onvergetelijk af te sluiten, zouden wij graag een BBQ organiseren voor en door wijkbewoners en bewoners van Vonderhof. Samen eten, want wat is nou een betere manier om elkaar te herontdekken. De BBQ is van 16.45u tot 20.00u.

Onze vraag aan jullie is of jullie je eigen BBQ mee naar het Lodewijk Napoleonplein of Vonderhof zou willen nemen, met je eigen vlees. Zo kunnen we rekening houden met de coronaregels en hoeft er niet gevochten te worden van wie nu dat ene stukje spek was.

Als je geen BBQ hebt, geen probleem. Er zijn 2 grote BBQ tot beschikking waar jou vlees op gebakken kan worden. 1 op het Lodewijk Napoleonplein en 1 op het terrein bij Vonderhof.

De salade zal uit de moestuin van Vonderhof komen, maar dit zal niet genoeg zijn voor iedereen.Heb je nog een bakje sla over? Of kan je dit wel missen, dan is dit altijd van harte welkom.

Helpende handen en materialen gezocht!

Het leukste van een BBQ is natuurlijk het samen voorbereiden hiervan. Op zaterdagochtend 24 juli zouden wij dus graag samen met wat mensen uit de Wijk en onze bewoners; de salade gaan maken, de straat gaan versieren en de tafels en stoelen klaar gaan zetten.

Heb jij hier zin in, of kan je wel wat spullen missen die wij mogen gebruiken voor de BBQ, stuur dan een mailtje naar j.van.wijk@vitalisgroep.nl (natuurlijk krijg je alle spullen die je uitleent terug)

Samen gaan wij er een fantastische dag van maken!

 

Nog even in het kort:

Zaterdag 24 juli:

10.30 uur       Zwaaistenen spuiten

10.30 uur       Salade maken met bewoners,

10.30 uur       Wijk versieren

12.30 uur       Lunch voor iedereen die meegeholpen heeft / meehelpt.

14.00 uur      Officiële opening vlindertuin

15.00 uur      Expositie ‘’Daf op het dak’’

16.30 uur       Winnaar kleurplatenwedstrijd wordt bekend gemaakt

16.45 uur      BBQ’s mogen aan!!!

SMAKELIJK!