Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

040Energie isolatie-webinar en EnergieBox project

Met de start van 2021 worden er twee flyers over energiebesparing verspreid in onze wijk: een flyer van de gemeente Eindhoven over het project ‘EnergieBox’, en een flyer van 040Energie met de focus op isolatie. Hierbij meer over de achtergrond en de doelstellingen van beide initiatieven:

EnergieBox

Het project ‘EnergieBox’, gestart in 2019 door gemeente Eindhoven, heeft 14 mensen in dienst die jaarlijks 2000+ energieadviezen verstrekken over eenvoudige maatregelen. Bijvoorbeeld het vervangen van gloeilampen door ledverlichting, of het aanbrengen van tochtstrip en/of radiatorfolie. In januari wordt er een flyer verspreid waarmee elke Vonderkwartierbewoner een aanvraag kan doen voor een gratis EnergieBox en een gesprek met een vrijwilliger (op gepaste afstand natuurlijk).

040Energie en isolatie

Het project vanuit de stichting 040Energie en de gemeente Eindhoven is gericht op een meer uitgebreide ondersteuning, inclusief gemeentelijke subsidies en leverancierskorting. Dankzij een rijkssubsidie (Regeling Reductie Energieverbruik, RRE) kan 040Energie momenteel flinke korting geven op energieadvies voor particulieren. Dit RRE subsidieaanbod geldt tot 1 april 2021, dus wees er op tijd bij! Daarnaast kan 040Energie bij het selecteren van een goede betrouwbare leverancier interessante collectieve inkoopkortingen van al gauw 10 – 25% bedingen op zonnepanelen, spouwmuurisolatie of HR++ glas. Daarnaast geeft 040Energie middels webinars meer uitleg en voorlichting op het gebied van isolatie, zonnepanelen en warmtepompen.

Naast de Webinars is er ook een team van 040Energiecoaches, die individuele hulp aanbieden voor bewoners door middel van het definiëren van een energie stappenplan gericht op zijn/haar persoonlijke situatie. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de 040Energie website BESPAARHUIS.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, stuur dan gerust een mailtje naar de werkgroep Energie met vermelding Marc Sprokel – 040Energie – RRE project.

Marc Sprokel

EnergieCoach 040Energie & Lid Werkgroep Energie Vonderkwartier