Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Wijkbijeenkomst Samen Besparen

Wil jij ook een lagere energierekening, meer comfort en een beter milieu?

Beste buurtgenoot,

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar als we er samen de schouders onder zetten, met de hele buurt, dan kan het echt. De Werkgroep Energie gaat de uitdaging aan en wil energie besparen door gezamenlijk acties te organiseren. We worden daarbij geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V.

Besparingskansen in onze buurt

Een energieadviseur doet onderzoek in onze buurt en kijkt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. We vertellen je hier graag over tijdens een buurtbijeenkomst op donderdag 8 oktober in het Summa College. Dan stellen we ons ook voor, vertellen we wat onze plannen zijn en wat je van ons kunt verwachten. Schrijf de datum in je agenda!

Donderdag 8 oktober om 20.00 uur, inloop vanaf 19:30

Summa College (Willem de Rijkelaan 3)

Programma

Iedereen komt aan het woord. Wij over onze plannen. Buurkracht over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En de energieadviseur over zijn onderzoek in de buurt en waar we het meest mee kunnen besparen. Hoe kunnen we energiezuiniger leven? Door het huis te isoleren of dubbelglas te plaatsen? We bespreken waar de kansen in onze buurt liggen. Ook presenteren we die avond een mooi aanbod voor spouwmuurisolatie. En jij kunt al je vragen stellen. Als je wilt. Want iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en te discussiëren. Dit is een project van ons allemaal. DOE MEE!

Maak kans op een energiescan van jouw woning

Kom je naar de buurtbijeenkomst? Dan maak je kans op een energiescan van jouw woning. Een energieadviseur onderzoekt jouw woning en vertelt je waar voor jou het meest te besparen valt. Wil je nu al weten welke maatregelen voor jou interessant kunnen zijn? Meld je dan (vrijblijvend) aan op www.buurkracht.nl/vonderkwartier en bekijk je persoonlijke pagina’s. We houden je dan meteen automatisch op de hoogte van onze acties.

Samen besparen loont

Al meer dan tachtig buurten zijn met Buurkracht aan het besparen. En al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.

Aanmelden, vragen of meer informatie?

Mail ons gerust via energie@vonderkwartier.nl . En we zien je graag op 8 oktober!

Energieke groet van het buurtteam,

Nicole Papen-Botterhuis, Dirk Veldman, Wim Corstiaensen en Oscar Vinck