Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Verslag opruimdag 2011

Opruimdag in het Vonderkwartier

Op zaterdag 22 Oktober 2011 heeft onze wijkvereniging in samenwerking met de Gemeente Eindhoven, weer een opruimdag georganiseerd op het Lodewijk Napoleon plein. Het was een prachtige en, alhoewel het herfstvakantie was, een druk bezochte dag. Naast de vuilniswagens van Cure, werd er ook oud ijzer ingezameld en stond het Goed klaar om spullen een nieuwe bestemming te geven.

DSC01619

De wijkvereniging had gezorgd voor een koek en Zopie tent waar tussen door iets kon worden gedronken en een praatje gemaakt. Er werd van alles opgeruimd en weggegooid; van lampen, banken tot en met fietsen, magnetrons en bedden. Maar ook wat meer onverwachte dingen, zoals een verdwaalde surf plank of een oude voorraad wijn van een paar honderd flessen.

Mooi weer en Gezelligheid bij de Opruimdag 2012
Mooi weer en Gezelligheid bij de Opruimdag 2011

Leontien van Agt van de gemeente was er ook bij en had een mooi spandoek meegenomen met de spreuk “samen houden we de wijk schoon”. Daar werd dan ook direct werk van gemaakt. Kinderen gingen met grijpers en plastic zakken in de actie om vuil uit de borders halen, maar ook namen mensen het initiatief om nieuwe plantjes in de border te plaatsen en zo de wijk te verfraaien.

Al met al was het een geslaagde dag, die we zeker nog een keer willen organiseren.

Meer foto’s zijn te vinden op de Vonderbeeldbank klik op deze link

Eric Gijsbers  en  Freek Rurup.