Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

High Tea under the tree

ZONDAG  18 AUGUSTUS 2013  –  15:00 UUR

            >>>  Hoe het was vind je hier…

Een wat hautaine smikkelarij, gezellig even onder elkaar om de tijd doden. Echt een activiteit waar wij als nuchtere Vonderkwartier-ers wel een leuke draai aan kunnen geven….

Eerst een stukje geschiedenis:

De ‘High tea’ werd uitgevonden door Engelse Hertogin Anna of Bedford.

(Roddels doen de ronde dat zij er een driehoeksverhouding op na hielt met  koning willem I en de veel jongere Karel Lodewijk Ferdinant hertog van Parma) Zij vond de tijd tussen lunch en diner te lang -als de heren er niet waren- zodat ze rond de klok van 16.00 uur erg hongerig werd. Rond het jaar 1840 nam ze een initiatief en gaf haar bediende de opdracht een blad met thee, cake en sandwiches op haar kamer te brengen.

Dit beviel haar zo goed dat ze al snel een aantal vriendinnen uitnodigde om met elkaar te genieten van de vele kopjes thee en lekkernijen die haar kokkin bereidde. Er werd natuurlijk flink gebrast als de drank het overwicht had genomen. De ‘Tea party’ was geboren.

Dames kleedden zich op hun fraaist met opzichtige hoeden op en push-ups om zich per koets voor te laten rijden naar één van de tea party’s waar men was uitgenodigd. Het idee sloeg aan en steeds meer mensen in Engeland volgden haar idee. 

Thee was overigens in die tijd alleen voorbehouden aan de rijken omdat thee heel duur was, zelfs nog duurder dan goud. De mannen hadden het nakijken en moesten het doen met slechts de verhalen van hun geliefde (wat er van waar was).

Zo gaan we dat in het Vonderkwartier dus niet doen. Nee, dat kunnen wij veel gezelliger -door de mannen en kinderen er bij te halen- en al dat ordinaire gebras achterwege te laten.

Komt dus allen met een klein -goed zoet, hartig of gezond- hapje, drankje, stoel en/of plaid naar het veldje aan de Prinsenhof (tegenover snackbar ‘Johnny’) om gezellig met andere Vonderkwartier-ingezetenen eens even heerlijk te ontspannen of bijvoorbeeld de laatste wereldwonderen te bespreken. Uiteraard zorgen wij voor de entourage en faciliteiten om het gesmikkel compleet en volledig te omlijsten.