Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Gedichten in het Vonderkwartier

Gevelteksten in de wijk het Vonderkwartier

Zie ook Literaire salon

Vitalis Vonderhof en Wijkvereniging Vonderkwartier hebben samen het plan opgevat om in de wijk rondom Vitalis Vonderhof, gedichten aan te brengen op gevels. Het gaat om gevels van een aantal panden, die op in het oog springende plaatsen staan. Deze gedichten zijn/worden geschreven door of voor bewoners van Vitalis Vonderhof en bewoners van het Vonderkwartier. Door het plaatsen van meerdere gedichten op gevels in de wijk ontstaat er een ‘gedichtenroute’. Deze route kan geheel, gedeeltelijk, georganiseerd of op eigen initiatief gelopen, gefietst of gereden worden. Daarnaast kunnen bewoners van Vitalis Vonderhof, bezoekers, wijkgenoten en toevallige passanten dagelijks genieten van de gedichten in hun wijk. De officiële opening van ‘Gevelteksten in de wijk’ staat gepland op 13 april 2014.

Wijkbewoners worden in het najaar uitgenodigd om zelf gedichten te schrijven voor de gedichtenwedstrijd van ‘Gevelteksten in de wijk’. Uit de ingezonden gedichten zullen vijf gedichten geselecteerd worden die wij op de gevels in het Vonderkwartier willen laten schrijven.

De wedstrijdjury bestaat uit: Noortje Kessels, Evert Zweekhorst, Leonie Hendriks en Hans Kokhuis.

Organisatie van het geheel is in handen van  Wendy van Zon naar Vitalis Brunswijck, generaal Bradleylaan 1, 5623 KM Eindhoven, w.van.zon@vitalisgroep.nl.

Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met Noortje Kessels van De Literaire Salon, de Seniorenraad en de werkgroep Kwaliteit Openbare Ruimte van het Vonderkwartier. En is onderdeel van het Grote Letterenfestival.

Gevelteksten in de wijk is tot stand gekomen door een financiele bijdrage van het Oranje Fonds.