Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Betaald Parkeren update 11 dec 2015

Hallo Buurtbewoners,

Het is nu meer dan 2 weken geleden dat er een algemene informatieavond over betaald parkeren heeft plaatsgevonden in het Summa College op 24 november. De avond was druk bezocht met naar schatting meer dan 150 mensen. Na de uitleg van het Summa college over hun mobiliteitscollege en de presentatie van de gemeente over de regeling zijn er heel veel vragen gesteld en beantwoord. Het thema van de avond was dat er steeds meer betaald parkeren in de wijk plaatsvindt. Op de grenzen van betaald parkeren neemt dan de parkeerdruk toe en lopen de irritaties op. Door deze avond te organiseren stellen we iedereen in de gelegenheid om met zijn straat of deel van de straat nu in een keer de procedure te doorlopen. En daarmee een hoop irritatie te voorkomen. Hiervoor dient iedereen zelf een handtekeningen lijst te maken en die bij de gemeente op email-adres parkeerketen@eindhoven.nl in te sturen.

Nu naar 2 weken hebben de volgende straten de procedure gestart:

Anne van Engelandstraat; Prinsenhof; Anna Paulownastraat; Frederika van Pruisenstraat; Amalia van Anhalt straat; Willem Friso straat; Graaf Adolf straat (de lage flats)

Handtekeningen acties lopen nog voor zover wij weten op het Lodewijk Napoleon plein, de Mecklenburgstraat en de Sophia van Wurtemberglaan.

Wilt U alsnog aansluiten dan is er onder deze link een voorbeeld handtekeningen lijst te downloaden en kunt u die alsnog (ingevuld) insturen.

Voor de regeling voor betaald parkeren zie www.eindhoven.nl/artikelen/Betaald-parkeren-woonwijken.htm

met vriendelijke groet, Tom Castenmiller voorzitter@vonderkwartier.nl

procedure