Website van de wijkvereniging Vonderkwartier Eindhoven

Carmina Burana repetitie
Carmina Burana repetitie

Dit jaar vindt er een groots muzikaal gebeuren plaats, georganiseerd en uitgevoerd door vele bewoners van het Vonderkwartier in Eindhoven;

De Carmina Burana van Carl Orff!

De uitvoeringen zijn op zaterdag 17 juni in het Parktheater en op zaterdag 15 juli op het Lodewijk Napoleonplein in Eindhoven.

Het Carmina Burana project draagt bij aan de doelstelling van Wijkvereniging Vonderkwartier om de verbondenheid, en daarmee leefbaarheid, binnen de wijk te versterken.

Ruim 200 bewoners van alle leeftijden werken samen om het project Carmina Burana tot een succes te maken. Maar niet alleen bewoners doen mee, ook het Symfonie Orkest Eindhoven, Verpleeghuis Vitalis Vonderhof, het SUMMA College, het Parktheater en basisschool de Troubadour leveren bijdragen aan dit initiatief.

Inmiddels vinden er wekelijks repitities plaats van het uit 106 personen bestaande koor. Naast het koor zijn er diverse werkgroepen actief; Decor, Geluid&Verlichting, PR, Financieen,… Ook het Theater project Trotse Kameraden (Vitalis) wordt in het programma verweven.

Zie ook het verslag van studio040

Het initiatief wordt gesponsord door o.a. Het Oranje Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, VSBfonds, e.a.