Vonderkwartier – De leukste wijk van Eindhoven

– Wijkvereninging Vonderkwartier Eindhoven

Werkgroep Veiligheid

Help mee aan een veilige wijk

Sinds maart heeft zich een nieuwe werkgroep gevormd in de wijk: Veiligheid. Deze werkgroep zet zich in voor een veilig Vonderkwartier, met minder inbraken, diefstallen en overlast in onze wijk. Hiertoe werken we nauw samen met de politie en gemeente Eindhoven.

Een van de activiteiten die we gaan uitvoeren is Buurtpreventie. Vanaf juli lopen we regelmatig een rondje door de wijk om onveilige situaties te ontdekken. We hebben nu al twintig vrijwilligers, maar we kunnen er nog meer gebruiken. Wil je ook bijdragen aan een veiligere wijk en loop je graag een keer met ons mee, meld je dan aan door een e-mail te sturen aan veiligheid@vonderkwartier.nl

Klik hier voor 5 slimme tips om inbraak in je woning te voorkomen

Willemijn – Bart – Germaine – Nicole – Oscar


Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt veel doen om de kans flink te verkleinen. Een handig hulpmiddel is deze checklist:

 • Vermeld niet op social media of antwoordapparaat dat u met vakantie bent.
 • Zorg ervoor dat op verschillende plekken en tijden in huis (ook op de bovenverdieping) licht brandt als het donker is. Dat kan met behulp van een schakelklok of met slimme toepassingen zoals de Philips Hue.
 • Vertel de buren dat u met vakantie gaat, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden en voor de post en planten kunnen zorgen. Vraag hen ook om ’s avonds de gordijnen dicht te doen en ’s ochtends weer te openen.
 • Laat wat speelgoed rondslingeren op de grond, zet wat koffiekopjes op tafel en laat er een krant liggen. Dat geeft het huis een bewoonde indruk.
 • Breng een speciaal slot aan voor de inbraakgevoelige schuifpui en plaats een balkje op de rails zodat de pui niet open kan.
 • Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
 • Beveilig ook de bovenverdieping van de woning, vooral als deze makkelijk te bereiken is door bijvoorbeeld een uitbouw of erker.
 • Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via het boren van gaatje.
 • Sluit alle deuren en ramen. Vergeet wc-raampjes en bijvoorbeeld de ramen en deuren van de schuur of garage niet.
 • Verstop geen sleutels buiten de deur. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plekken.
 • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). Wanneer u die verliest of deze wordt gestolen maak je het inbrekers erg makkelijk.
 • Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers.
 • Zet ladders en kliko’s weg: het zijn makkelijke opstapjes voor inbrekers.

Benieuwd hoeveel inbraken er recent bij u in de buurt zijn gepleegd? Bekijk het op
de Mijn Buurt pagina van de politie. Voor vragen omtrent veiligheid in de wijk kun je contact opnemen met de werkgroep Veiligheid.

112 daar pak je inbrekers mee

Afgelopen donderdag berichtte het Eindhovens Dagblad dat we in Oost-Brabant te weinig naar 112 bellen. Ook onze wijkagent Guido wijst de werkgroep Veiligheid regelmatig op het belang van 112. Maar is het dan zo dat we voor ieder wissewasje de alarmlijn moeten bellen? Bij verdachte situaties bel je 112. Dat kan zijn wanneer je getuige […]

Posted in Homepage, Werkgroep Veiligheid | Reacties uitgeschakeld voor 112 daar pak je inbrekers mee

Wijk weer veilig na Boevenjacht

Op zondagmiddag 16 september werd er een heuse boevenjacht georganiseerd in de wijk. Van de wijkagent hoorden we dat er zes verdachte figuren waren gesignaleerd. Vervolgens zijn de kinderen op zoek gegaan. Sommige boeven lieten zich niet zo makkelijk vangen, maar uiteindelijk is het alle 42 kinderen gelukt. En die verdienden natuurlijk een Speurneuzendiploma. Hieronder […]

Posted in Homepage, Werkgroep Veiligheid | Reacties uitgeschakeld voor Wijk weer veilig na Boevenjacht

Uitkomsten enquête Veiligheid in het Vonderkwartier

Tussen juli en november 2015 hebben 161 bewoners van het Vonderkwartier deelgenomen aan een online enquête over veiligheid en criminaliteit in de wijk. Doel van de enquête was om de Werkgroep Veiligheid een goed beeld te geven van de behoeften en gevoelens die leven in de wijk. De vragen van de enquête waren gebaseerd op […]

Posted in Algemeen, Werkgroep Veiligheid | Reacties uitgeschakeld voor Uitkomsten enquête Veiligheid in het Vonderkwartier

Terugblik Grote Inbraak Quiz 2016

Een wervelende show was het. Met veelzeggende filmpjes, luchtige humor & rake vragen. Je kon digitaal meespelen of nog ouderwets op papier meedingen naar de spraakmakende hoofdprijs: een keer mee op patrouille met de Eindhovense politie. De Werkgroep Veiligheid wilde inbraakpreventie op een ludieke manier onder de aandacht brengen in het Vonderkwartier. En dat is gelukt. Veel enthousiaste […]

Posted in Werkgroep Veiligheid | Reacties uitgeschakeld voor Terugblik Grote Inbraak Quiz 2016